Dortmund-spelers met de schrik vrij: 'Aan het eind hadden ze een reuzenkans'

Borussia Dortmund weet dat het woensdagavond goed wegkwam aan het eind van de wedstrijd: met een beetje pech had Luuk de Jong tegenstander PSV langszij gebracht en waren de Nederlanders met de borst vooruit de verlenging in gegaan. Zo ver kwam het niet, zagen de spelers en trainer van BVB na afloop van een intens avondje Champions League.

Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

Trainer Edin Terzic reageerde als eerste bij DAZN, uitzendgemachtigde in Duitsland. 'We hebben het beste half uur van het seizoen gespeeld. Zo willen we het. We hebben in de eerste helft nog veel kansen laten liggen, en na rust zijn we helaas opgehouden met voetballen. We hebben wel goed verdedigd, en daar ben ik trots op. We wilden een bijzondere nacht, en die hebben we gekregen.'

Emre Can weet dat zijn ploeg goed is weggekomen. 'Ik moet even ademhalen. Aan het eind had PSV een reuzenkans. Als ze die maken, staat het zomaar 1-1, maar dat is niet gebeurd. We hebben ook goed gespeeld, al hadden we na rust moediger moeten zijn. Nu doet dat er niet toe, we staan in de kwartfinale en daar hebben we enorm veel zin in.'

De enige aan Duitse zijde die een beetje leek te balen was Niclas Füllkrug, die tien minuten voor tijd dacht de wedstrijd in het slot te gooien maar zijn 2-0 zag worden afgekeurd. 'Ik wist vrij zeker dat het geen buitenspel was, het moeten millimeters gewest zijn. Wat is de schouder, tot waar loopt die? Voor mij is het geen buitenspel. Maar goed, we staan in de kwartfinale, we horen bij de echt grote clubs. De fans waren geweldig, het is intimiderend voor tegenstanders om hier te spelen. Met zo'n stadion in je rug, voel je je onverslaanbaar.'