Dortmund heeft ondanks 128 goals geen haast met supertalent Moukoko

Reacties

Bij Borussia Dortmund is men niet van plan om te gaan haasten met supertalent Youssoufa Moukoko. De vijftienjarige aanvaller scoorde dit seizoen al 38 keer in 28 optredens voor Dortmund Onder-19, maar de clubleiding wil niet onnodig veel druk om hem leggen.

Dortmund heeft ondanks 128 goals geen haast met supertalent Moukoko
© Pro Shots

Moukoko staat al langer bekend als een enorm talent nadat hij eerder bij de Onder-17 al aan de lopende band scoorde, negentig keer in 56 wedstrijden om precies te zijn. Dit seizoen stapte hij op veertienjarige leeftijd over naar de Onder-19, waar hij gewoon doorging met scoren.

Onlangs paste de Deutsche Fussball Liga de minimumleeftijd waarop spelers mogen worden ingezet aan, waardoor hij in november zijn Bundesliga-debuut kan maken. Eerst moest hij nog wachten tot augustus 2021. Trainer Lucien Favre zei in februari al dat Moukoko mogelijk al in maart zou gaan meetrainen met het eerste elftal, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

'De mogelijkheid voor een profdebuut van exceptionele spelers van deze leeftijd is er, maar we gaan geen druk op hem leggen', vertelde sportief directeur Michael Zorc van Dortmund tegen Bild. 'We willen de verwachtingen rondom Youssoufa niet te hoog maken.'

Ook Sebastian Kehl, hoofd van de spelersafdeling van Dortmund, heeft geen haast. 'We bekijken het per geval verschillend en dat gebeurt niet alleen op basis van sportieve kwaliteiten of prestaties. Er komen ook fysieke en mentale aspecten bij kijken en de persoonlijkheid van een speler speelt een grote rol. We gaan hier zeer verantwoordelijk mee om.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.