Favre zet deur op een kier voor vijftienjarig supertalent Moukoko

Reacties

De supporters van Borussia Dortmund kunnen niet wachten tot zij een eerste glimp opvangen van wonderkind Youssoufa Moukoko in het eerste elftal. Lucien Favre, coach van Dortmund, sluit niet uit dat hij de pas vijftienjarige aanvaller al snel bij zijn selectie zal gaan halen.

Favre zet deur op een kier voor vijftienjarig supertalent Moukoko
© Pro Shots

Moukoko rijgt al jarenlang de doelpuntenrecords aaneen, als een soort jonge versie van Erling Haaland, de huidige superspits van het vlaggenschip van Dortmund. Sinds dit seizoen is Moukoko actief voor Borussia Dortmund Onder-19, waarvoor hij in competitieverband al 31 treffers heeft geproduceerd in achttien optredens. Dat komt neer op een Haalandiaans moyenne van 1,72 goal per wedstrijd.

Afgelopen weekend brachten Duitse media naar buiten dat Moukoko in maart zal worden opgeroepen voor Duitsland Onder-19. Dat is een behoorlijke stap: gezien zijn leeftijd, maar zeker ook gezien het feit dat de spits in de afgelopen tweeënhalf jaar voor geen enkel vertegenwoordigend team werd opgeroepen. Dit omdat Dortmund de tienersensatie in de luwte wilde houden.

Nu de op 20 november 2004 in Kameroen geboren Moukoko voor een terugkeer in het shirt van Duitsland staat, is de tijd dat Dortmund hem uit de spotlights probeert te houden definitief voorbij. Favre kan het wonderkind daarom ook bij zijn selectie betrekken en sluit niet uit dat dit komende maand al zal gaan gebeuren.

'We hebben een plan met hem', zei Dortmund-coach Favre op zijn persconferentie van donderdagmiddag. 'Maar ik kan nog niet precies zeggen wanneer we hem erbij gaan halen. Misschien in maart, maar we moeten nog een aantal dingen afwachten.' Dortmund heeft voor maart drie competitiewedstrijden op het programma staan: tegen Borussia Mönchengladbach (uit), Schalke 04 (thuis) en VfL Wolfsburg (uit). Voor Moukoko een voor een schitterende duels om in te debuteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.