Supertalent Moukoko schrijft historie met goal in UEFA Youth League

Reacties

Youssoufa Moukoko heeft een bijzonder record op zijn naam gebracht. De grote belofte van Borussia Dortmund is sinds woensdag de jongste speler aller tijden met een treffer in de UEFA Youth League én de eerste veertienjarige met een goal in de beloftencompetitie.

Supertalent Moukoko schrijft historie met goal in UEFA Youth League

De aanvaller opende al in de achtste minuut de score in de uitwedstrijd tegen Internazionale. Moukoko is van 20 november 2004, oftewel veertien jaar en elf maanden oud. Het oude record stond op naam van Olympique Lyon-talent Rayan Cherki, die vorig jaar vijftien jaar en één maand op de teller had staan toen hij doel trof tegen Manchester City.

Sinds dit seizoen is Moukoko actief voor Borussia Dortmund Onder-19, waarvoor hij in competitieverband al vijftien treffers heeft geproduceerd in acht optredens. Onlangs liet trainer Michael Skibbe van de beloftenploeg zich uiterst lovend uit over het supertalent. 'Hij is extreem jong, maar al zó goed. Ooit wordt hij prof, dat staat vast. Alleen blessures kunnen hem afstoppen. Hij heeft alles in huis: Youssoufa is technisch, zeer snel en rondt uitstekend af.'

Sponsordeal
Borussia Dortmund probeert Moukoko, die al enkele keren uitkwam voor Duitsland Onder-16, zoveel mogelijk uit de wind te houden. Begin dit jaar reageerde technisch directeur Michael Zorc nog vol ergernis toen media uitgebreid stilstonden bij een lucratieve sponsordeal met Nike die het management van de groeibriljant heeft gesloten.

'Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat kledingmerken doen. We stellen ons gezien de leeftijd van zulke spelers terughoudend op', zei de sportief beleidsbepaler tijdens een persconferentie. 'Dat ene bepaalde medium (Bild, red.) zorgt ervoor dat hij nu al regelmatig in de schijnwerpers komt te staan. Ik vind dat geen goede zaak.'

Door zijn opzienbarende prestaties is het echter onvermijdelijk dat Moukoko in de belangstelling blijft staan. Zijn treffer van woensdag bleek overigens ruimschoots onvoldoende voor de winst: Internazionale triomfeerde met 4-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.