Löw laat zich informeren over BVB-wonderkind Moukoko

Reacties

De roem snelt de veertienjarige Youssoufa Moukoko hard vooruit. Bondscoach Joachim Löw probeert de euforie te temperen, maar deed wel al navraag naar het BVB-wonderkind.

Löw laat zich informeren over BVB-wonderkind Moukoko
© Pro Shots

Moukoko is nog maar veertien jaar oud, maar maakt een zeer grote indruk in de jeugd van Borussia Dortmund. Hem wordt een grote toekomst voorspeld door onder anderen Michael Skibbe, die hem bij BVB Onder-19 onder zijn hoede heeft.

'Hij is zo jong en al zo goed. Die jongen zal op een dag prof worden, dat is zo zeker als er amen in de kerk klinkt. Alleen blessures kunnen hem tegenhouden', zegt Skibbe. 'Hij heeft een zeer goede techniek, een grote snelheid en een zeer goede afronding. Dat zijn drie kwaliteiten die samenkomen.'

De cijfers zijn ook indrukwekkend. De in Kameroen geboren Moukoko rijgt de doelpunten aan elkaar sinds hij in 2016 Sankt Pauli verruilde voor Borussia Dortmund. In zijn eerste seizoen bij Onder-17 kwam hij tot veertig goals in 28 duels, zijn tweede jaar waren het er zelfs vijftig in 28 duels. Dit seizoen staat de teller na zeven duels voor Onder-19 inmiddels al op vijftien.

Die scoringsdrift is niet onopgemerkt gebleven bij de Duitse bond. Maar sinds zijn laatste jeugdinterland in 2017 – drie goals in vier duels Onder-16 – heeft hij het Duitse tricot niet meer aangetrokken. Het is een poging om de hype rond de tiener binnen de perken te houden.

Bondscoach Löw doet daarom niet mee aan het ophemelen van Moukoko. De keuzeheer trapt op de rem. 'Alle betrokkenen zouden er goed aan doen zijn ontwikkeling in alle rust af te wachten', zei Löw, die zich tegelijkertijd wel liet inlichten door Skibbe over de progressie van het wonderkind van BVB. 'Ik heb navraag bij hem gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.