Regels aangepast: supertalent Moukoko weet wanneer hij mag debuteren

Reacties

De Deutsche Fussball Liga (DFL) heeft de minimumleeftijd waarop spelers mogen worden ingezet aangepast, waardoor supertalent Youssoufa Moukoko in november zijn Bundesliga-debuut mag maken.

Regels aangepast: supertalent Moukoko weet wanneer hij mag debuteren
© Pro Shots

De vijftienjarige Moukoko maakt al jaren enorme indruk in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Dit seizoen staat zijn teller in de Onder-19 van BVB op 34 goals in twintig wedstrijden. Volgens de nu gedateerde regel had Moukoko tot augustus 2021 moeten wachten tot zijn Bundesliga-vuurdoop, maar nu mag hij vanaf zijn zestiende in actie komen op het hoogste niveau. De aanvaller bereikt deze leeftijd op 20 november.

'We zijn heel blij met dit besluit', vertelt Lars Ricken, het hoofd jeugdopleiding van Borussia Dortmund, aan Kicker. 'Dit helpt de clubs, maar ook de spelers in hun ontwikkeling. Een meerderheid van de clubs gaf aan dat uitzonderlijke talenten, in heel zeldzame gevallen, deze volgende stap moeten kunnen zetten.'

Al eerder liet trainer Michael Skibbe van de beloftenploeg zich uiterst lovend uit over het supertalent. 'Hij is extreem jong, maar al zó goed. Ooit wordt hij prof, dat staat vast. Alleen blessures kunnen hem afstoppen. Hij heeft alles in huis: Youssoufa is technisch, zeer snel en rondt uitstekend af.'

In oktober 2019 kroonde Moukoko zich tot de jongste doelpuntenmaker aller tijden in de UEFA Youth League. Mede door zijn ongekende ontwikkeling sloot Dortmund-trainer Lucien Favre onlangs niet eens uit hem al dit seizoen in te zetten, wat dus niet had gemogen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.