Dortmund en Bosz aan kop na moeiteloze zege op Wolfsburg

Reacties

Het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz is het seizoen zaterdag op overtuigende wijze begonnen. VfL Wolfsburg werd aan de kant gezet: 0-3. Dortmund staat op doelsaldo bovenaan in de Bundesliga.

Dortmund en Bosz aan kop na moeiteloze zege op Wolfsburg

Voor Bosz was het een weerzien met Riechedly Bazoer. De oefenmeester zette hem negen maanden geleden nog uit de selectie van Ajax omdat hij graag wilde vertrekken. Bazoer weigerde eerder te trainen. Kort daarna maakte Bazoer de overstap naar Wolfsburg, waar hij nu onder leiding staat van trainer Andries Jonker én samenspeelt met rechtsback Paul Verhaegh. Ze kregen het vanaf het begin moeilijk tegen de ploeg van Bosz. Jeffrey Bruma is nog altijd geblesseerd en ontbrak bij Wolfsburg.

Door het dominante voetbal van Dortmund kwam de thuisploeg er maar weinig aan te pas. De bezoekers drukten het overwicht na 22 minuten uit in de openingstreffer van Christian Pulisic. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld van Mario Götze en schoot tussen twee verdedigers door raak: 0-1. Götze maakte zijn rentree in de Bundesliga nadat hij maandenlang kampte met een stofwisselingsziekte.

Vijf minuten later zorgde Marc Bartra, die mee naar voren kwam vanuit de defensie, op fraaie wijze voor de tweede treffer van Dortmund. Gonzalo Castro zag de verdediger volledig vrijstaan op de linkervleugel. De Spanjaard betrad het strafschopgebied en krulde de bal met een boog in het doel, achter keeper Koen Casteels. Zo leidde Dortmund bij rust comfortabel met 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de tweede helft zette Dortmund vroeg druk, waardoor Wolfsburg eigenlijk weinig te vertellen had in het eigen stadion. Dat zag ook Jonker, die Bazoer na een uur naar de kant haalde en Josuha Guilavogui liet invallen. De middenvelder stond er pas net in en moest direct een treffer incasseren. Pulisic stoomde op vanaf de rechterflank en gaf de bal laag voor op Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn been uitstak en binnentikte.

In het restant van het duel werd niet meer gescoord, al kregen beide partijen daar nog mogelijkheden toe. Wolfsburg scoorde zelfs, maar die treffer werd na inmenging van de videoscheidsrechter afgekeurd omdat spits Mario Gómez buitenspel stond. Aan de andere kant ging Dortmund niet meer vol voor een treffer. De ploeg van Bosz speelde de wedstrijd rustig uit.

Dortmund gaat na de eerste wedstrijd op doelsaldo aan kop in de Bundesliga, al moeten er nog zes clubs in actie komen. Kampioen Bayern München won vrijdag al met 3-1 van Bayer Leverkusen. Lees hier meer over de andere wedstrijden van zaterdagmiddag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.