Bayern klaart klus al voor entree Robben

Bayern München heeft na een moeizame voorbereiding het eerste Bundesliga-duel gewonnen van Bayer Leverkusen: 3-1. Arjen Robben deed het laatste half uur mee bij de formatie van Carlo Ancelotti.

Bayern kende een dramatische voorbereiding op het nieuwe Bundesliga-seizoen. Liefst vijf van de zes wedstrijden werden verloren tegen Europese topploegen. Der Rekordmeister legde twee weken geleden wel beslag op de Duitse Super Cup door na penalty's te winnen van het Borussia Dortmund van Peter Bosz. De ploeg uit Beieren bereikte ook met groot gemak de volgende ronde van de DFB-Pokal door Chemnitzer FC te verslaan (0-5).

Bayern leek snel duidelijk te willen maken dat het de dramatische reeks in de voorbereiding achter zich heeft gelaten. De titelhouder verscheen met drie nieuwe gezichten aan de aftrap. Niklas Süle, Sebastian Rudy (beiden afkomstig van 1899 Hoffenheim) en Corentin Tolisso (Olympique Lyon) startten vanaf het eerste fluitsignaal. Robben begon op de bank nadat hij de gehele voorbereiding miste doordat hij een blessure opliep bij een potje tennis.

Na negen minuten kwam Bayern op voorsprong dankzij het voormalig Hoffenheim-duo: de vrije trap van Rudy werd binnen geknikt door Süle. Het scheelde niet veel of de bezoekers waren vrijwel direct langszij gekomen. Het schot van Karim Bellarabi werd echter gestuit door Sven Ulreich, die de geblesseerde Manuel Neuer verving onder de lat. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde nieuweling Tolisso de voorsprong. De Fransman kopte van dichtbij raak na een assist van Arturo Vidal. Terwijl het pijpenstelen regende in de Allianz Arena, kregen allebei de ploegen nog mogelijkheden, maar bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

Videoscheids
De tweede helft begon bijna een kwartier later door de hevige regenval in München. Na de pauze toonde de videoscheids, die dit seizoen bij elke Bundesliga-wedstrijd aanwezig is, zijn waarde. Na het bekijken van de beelden gaf arbiter Tobias Stieler een strafschop. Het was duidelijk te zien dat Robert Lewandowski naar de grond werd getrokken door Charles Aránguiz. De Poolse spits ging zelf achter de bal staan en twijfelde niet: 3-0.

Na een uur kwam Robben binnen de lijnen. Vijf minuten later bracht Admir Mehmedi de spanning ietwat terug in de wedstrijd namens Leverkusen. Een schitterende aanval werd snoeihard via de onderkant van de lat binnengeschoten door de Zwitsers international. In de tweede helft kende Bayern een terugval en waren de gasten nog een aantal keer gevaarlijk.

In de slotfase scoorden beide ploegen niet meer. Er was nog een grote kans voor Lewandowski, maar de aanvaller schoot de bal kansloos voorlangs. Ondanks de moeizame voorbereiding wint Bayern dus de eerste drie officiële wedstrijden van het seizoen.