BVB en Bosz onverbiddelijk: Barça-doelwit Dembélé blijft geschorst

Reacties

De technische leiding van Borussia Dortmund heeft besloten de schorsing van Ousmane Dembélé tot nader order te handhaven. De door Barcelona begeerde vleugelspits ontbrak donderdag op de training zonder dat trainer Peter Bosz daar vanaf wist.

BVB en Bosz onverbiddelijk: Barça-doelwit Dembélé blijft geschorst

Bosz kondigde zaterdag al aan dat de situatie van Dembélé na het bekerduel met 1. FC Rielasingen-Arlen (0-4 zege) ter sprake zou komen en dat de club zondagochtend met een statement zou komen. Dat is nu gebeurd. BVB meldt op de eigen website dat Bosz in samenspraak met voorzitter Hans-Joachim Watzke en technisch directeur Michael Zorc heeft besloten de twintigjarige Fransman voorlopig uit zijn selectie te weren.

'Onze focus ligt nu op een goede voorbereiding van de ploeg voor de openingswedstrijd in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg van komend weekend', legt Zorc uit. 'Natuurlijk krijgt Ousmane Dembélé de gelegenheid om apart van de groep individueel te trainen.' Het is het enige dat Dortmund kwijt wil over de situatie, voegt het eraan toe.

Dortmund bevestigde donderdag al dat het een bod van Barcelona op Dembélé had afgewezen. De Catalanen zien in de zevenvoudig international van Frankrijk een van de potentiële opvolgers van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar. Naar verluidt hadden de Catalanen een bod van honderd miljoen euro uitgebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.