Van Drongelen en Rekik beleven positief Bundesliga-debuut

Reacties

Rick van Drongelen kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn debuut in de Bundesliga. De achttienjarige verdediger begon het seizoen met Hamburger SV met een overwinning en een clean sheet.

Van Drongelen en Rekik beleven positief Bundesliga-debuut

Hamburger SV - FC Augsburg 1-0
HSV ontliep vorig seizoen andermaal ternauwernood degradatie uit de Bundesliga en ook dit seizoen begon de ploeg van trainer Markus Gisdol dramatisch. In de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal werd verloren van derdeklasser VfL Osnabrück, dat bijna de gehele wedstrijd met tien man speelde.

Voor de Bundesliga-opening tegen Augsburg koos Gisdol voor Van Drongelen als linksachter. De tiener kwam deze zomer over van Sparta Rotterdam en werd bij afwezigheid van Douglas Santos, die op weg is naar PSV, meteen voor de leeuwen gegooid. Nicolai Müller bezorgde HSV een vliegende start met zijn openingstreffer in de achtste minuut, de 29-jarige Duitser ging vervolgens lelijk door zijn enkel bij het juichen en moest van het veld.

Van Drongelen en de andere verdedigers hielden het doel van de thuisploeg vervolgens schoon, waardoor de eerste driepunter van het seizoen binnen was. De Nederlander kreeg nog wel een gele kaart voor een halve elleboogstoot tegen Raphael Framberger.

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-0
Stuttgart promoveerde als kampioen naar de Bundesliga, maar beleefde een valse start in Berlijn. Zomeraankoop Matthew Leckie deed de bezoekers pijn. De rechtsbuiten, die overkwam van FC Ingolstadt, opende zijn rekening bij Hertha vlak na rust en maakte binnen een kwartier ook meteen zijn tweede. Dankzij de Australiër beleefde ook Karim Rekik een debuut zonder tegendoelpunten.

1899 Hoffenheim - Werder Bremen 1-0
Hoffenheim kende een historisch seizoen vorig jaar, maar kwam dit seizoen stroef uit de startblokken. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann - nog zonder de niet wedstrijdfitte zomeraanwinst Justin Hoogma - had veel balbezit, maar kreeg de bal er niet in bij de bezoekers. De verlossing kwam uiteindelijk van Andrej Kramaric. De Kroaat, dinsdag nog de schlemiel met een dramatisch genomen strafschop tegen Liverpool, trof doel met een van richting veranderd schot.

FSV Mainz 05 - Hannover 96 0-1
Waar Stuttgart niet kon imponeren, lukte het Hannover wel om het eerste competitieduel te winnen. Routinier Martin Harnik liet de promovendus een kwartier voor tijd juichen met de enige treffer van de wedstrijd. Mainz, waar aanwinst Viktor Fischer in de basis stond en na ruim een uur gewisseld werd, had daar geen antwoord op. Bij Hannover viel Charlison Benschop (ex-AZ en RKC Waalwijk) vijf minuten voor tijd nog in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.