HSV na enorme blamage uit bekertoernooi, Wolfsburg wel door

Hamburger SV heeft zich zondagmiddag enorm geblameerd in het toernooi om de DFB-Pokal. De Bundesliga-club ging met 3-1 onderuit bij derdeklasser VfL Osnabrück. De andere clubs uit het hoogste niveau maakten geen fout.

VfL Osnabrück - Hamburger SV 3-1
Het afgelopen seizoen ontliep HSV voor de zoveelste keer ternauwernood de play-offs om promotie/degradatie. Afgelopen zomer investeerde de club uit Hamburg voor negentien miljoen euro in de selectie. Rick van Drongelen, één van de aankopen, begon op de reservebank bij de bezoekers, die na negentien minuten een makkelijke middag tegemoet leken te gaan.

Marcel Appiah (ex-NEC) kreeg rood, waardoor derdeklasser Osnabrück voor een schier onmogelijke opgave stond. Vijf minuten voor de rust zette Halil Savran de thuisploeg evengoed op 1-0. In de tweede helft gingen de gastheren doodleuk door. Via Marc Heider en Ahmed Arslan werd de score uitgebreid naar 3-0. Bobby Wood deed wat terug vanaf de strafschopstip, maar zijn doelpunt kwam te laat. Het bekertoernooi is daardoor in de eerste ronde alweer afgelopen voor HSV.

Eintracht Norderstedt - VfL Wolfsburg 0-1
Trainer Andries Jonker had een basisplaats ingeruimd voor Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh bij de gasten. De Nederlanders stonden naast miljoenenaankoop Ignacio Camacho op het middenveld. De 27-jarige Spanjaard, die voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van Málaga, was na een uur spelen het middelpunt van de spelvreugde na een rake kopbal. Het was genoeg voor de zege voor Wolfsburg, waar de geblesseerde Jeffrey Bruma nog altijd ontbrak.

Dorfmerkingen - RB Leipzig 0-5
De nummer drie van de Bundesliga begon het seizoen zondagmidag goed. Met de van Galatasaray overgenomen Portugees Bruma in de basis nam Leipzig al vroeg de leiding. Marcel Sabitzer scoorde in de vierde minuut en herhaalde dat kunstje aan het begin van de tweede helft. Via Timo Werner, Yussuf Poulsen en de veelbesproken Naby Keïta liep Leipzig daarna uit naar een ruime zege.

Bonner SC - Hannover 96 2-6
Het naar de Bundesliga gepromoveerde Hannover had het niet makkelijk op bezoek bij vierdeklasser Bonner. Sterker nog: de thuisploeg kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Via doelpunten van Niclas Füllkrug (2), Martin Harnik (2), Kenan Karaman en Sebastian Maier won Hannover uiteindelijk nog behoorlijk ruim.