Blessure Schürrle vergroot offensieve kopzorgen Bosz

Reacties

Peter Bosz heeft woensdagochtend slecht nieuws ontvangen over André Schürrle. De 26-jarige Duitser ligt er een maand uit met een dijbeenblessure.

Blessure Schürrle vergroot offensieve kopzorgen Bosz

Schürrle had een basisplaats bij het laatste officiële duel van Dortmund, in de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal, dat met 0-4 werd gewonnen van 1. FC Rielasingen-Arsen. De vleugelaanvaller was de vervanger van Ousmane Dembélé, die door de club tot nader order geschorst is.

Dembélé staat in de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona, dat in hem de ideale opvolger van Neymar ziet. Ook spits Pierre-Emerick Aubameyang wordt door meerdere clubs begeerd, terwijl Emre Mor ook op weg naar de uitgang lijkt. Marco Reus is nog altijd aan het revalideren van zijn kruisbandblessure. De aanwezigheid van Schürrle, die vorige zomer voor dertig miljoen euro overkwam van VfL Wolfsburg, bood Bosz wat dat betreft uitkomst.

De 57-voudig Duits international die op beide flanken uit de voeten kan bood Bosz opties in zijn onrustige voorhoede, maar de Nederlandse trainer is nu dus weer een optie kwijt. Schürrle ligt er vier weken uit met een dijbeenblessure en mist daardoor de competitiestart.

Zaterdag trapt BVB het nieuwe Bundesliga-seizoen af met een wedstrijd tegen Wolfsburg. Ook de duels met Hertha BSC en SC Freiburg komen te vroeg voor Schürrle.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.