Door hagelbuien geteisterd Wolfsburg wacht 'finale' tegen HSV

Reacties

VfL Wolfsburg moet tot de laatste speelronde strijden tegen degradatie. Na het door weersomstandigheden stilgelegde thuisduel met Borussia Mönchengladbach (1-1) wacht volgende week een finale tegen Hamburger SV, dat met twee punten minder de zestiende plek bezet. Die betekent play-offs tegen degradatie.

Door hagelbuien geteisterd Wolfsburg wacht 'finale' tegen HSV

Wolfsburg moest tegen Gladbach een vervolg geven aan de 0-2 zege bij Eintracht Frankfurt om niet tot de laatste speelronde in onzekerheid te verkeren over de afloop van het seizoen. De ploeg van trainer Andries Jonker had het echter moeilijk tegen die Fohlen en kwam in de 24ste minuut echter op achterstand door een kopbal van Jannik Vestergaard, die na een corner van dichtbij scoorde.

Vlak voor rust kregen Die Wölfe een nieuwe tegenvaller te verwerken. Riechedly Bazoer kreeg geel en is daardoor geschorst voor het duel met HSV. In de tweede helft onderscheidde Bazoer zich ook in positieve zin met een voorzet op Mario Gómez. De Duitse spits nam de bal knap aan en rondde af (1-1), zijn tiende competitiegoal sinds Jonker het overnam bij Wolfsburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beide teams joegen vergeefs op de zege in de slotfase. Die werd vooral gekenmerkt door een pauze van een half uur. De spelers werden naar binnen gesommeerd omdat een stevige hagelbui het voetballen onmogelijk maakte. Ook na de hervatting zat een zege voor Wolfsburg er niet meer in. Het verschil met HSV blijft daardoor twee punten en dus is lijfsbehoud volgende week de inzet in de directe confrontatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.