John van den Brom begon niet heel lekker in Polen, maar heeft zich met Lech Poznan inmiddels wel geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Dat ging met hangen en wurgen, maar nadat de oefenmeester zich kwaad maakte, werd korte metten gemaakt met F91 Dudelange.

1 - 1
Lech Poznan
Lech Poznan

'Dit was ons doel toen ik hier naar Lech kwam', gaf de oefenmeester na afloop blij aan via de officiële kanalen van de club. De kritiek op Van den Brom was aanvankelijk niet mals, maar inmiddels krijgt hij het in Polen op de rit. 'Ik wil de spelers feliciteren, net als de staf. Eigenlijk iedereen in onze club. Het is vandaag gebeurd.'

Bij de rust was de trainer minder vrolijk. Zijn ploeg kwam op achterstand en de comfortabele 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd kwam in gevaar. 'Ik was niet tevreden met de houding van het team. Vooral niet in de eerste helft. We wisten dat Dudelange zou gaan aanvallen. Maar we gaven ze ook de ruimte daarvoor en kwamen niet in de duels. Daardoor kregen ze kansen.'

'Tijdens de rust heb ik ze op scherp gezet', bekende Van den Brom. Een donderspeech schudde zijn spelers wakker. 'Ik wilde een verandering in mentaliteit veroorzaken. Die was zichtbaar na de rust. Daar ben ik dan ook blij mee. We maakten een mooi doelpunt en daardoor kregen we de controle terug. Over het algemeen ben ik tevreden, doordat we naar de groepsfase gaan. Dit is een grote mijlpaal voor mij, het team en de club.'

Mogelijk treft Van den Brom in die groepsfase AZ. Zijn voormalige broodheer kan tijdens de loting vrijdag gekoppeld aan Lech Poznan worden.