Dolend Chelsea trekt derby in 82 tellen naar zich toe

Reacties

Chelsea heeft maandagavond eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. De ploeg van Mauricio Pochettino maakte in een tijdsbestek van 82 seconden het verschil in de uitwedstrijd tegen buurman Fulham: 0-2.

Dolend Chelsea trekt derby in 82 tellen naar zich toe
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Zo'n 2,5 kilometer, groter is de afstand tussen Stamford Bridge en Craven Cottage niet. Toch was de gevoelstemperatuur bij de twee clubs voorafgaand aan dit duel gigantisch verschillend. Bij Fulham, toch al de rustigste club in heel de Premier League, gaat alles zijn gangetje: een plekje veilig in de middenmoot is prima. Chelsea arriveerde als nummer vijftien in de competitie bij de buurman, een plek die brandstof is voor de al ruim een halfjaar woekerende crisis bij de club.

Ze kwamen hier verrassend sterk uit de startblokken, en beide heren die even later zouden scoren, kregen in de beginfase al een keer een gelegenheid om de score te openen. Mykhailo Mudryk slaagde daar na achttien minuten ook echt in. Hij controleerde een voorzet knap en rondde keurig af. Zijn eerste goal voor Chelsea, de eerste Oekraïner die het net vindt voor de club sinds de grote Andriy Shevchenko heel wat jaren geleden.

'Je staat er uren op eentje te wachten en dan komen er ineens twee tegelijk', luidt een populaire klacht over bussen in Londen. Voor doelpunten bleek hetzelfde te gelden: na drie wedstrijden zonder treffer was het hier 82 seconden na de 0-1 ook meteen 0-2. Armando Broja wist er vrij weinig van, hij kreeg de bal domweg tegen zich opgeschoten door Tim Ream en Bernd Leno was voor de tweede keer geklopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de rust werd Mudryk vervangen door de Nederlander Ian Maatsen, die in de tweede helft nog in de buurt van 0-3 kwam, hij schoot op de paal. Fulham, de club van Marco Silva, was na rust iets beter dan voor de thee, maar gevaarlijk werd het hoogst zelden. Sasa Lukic kreeg een gigantische kans maar hielp hem om zeep. De zege voor Chelsea kwam niet meer echt in gevaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea kruist zo over de buurman heen en staat nu elfde, Fulham is de nummer dertien. Zaterdag moet Chelsea uit naar Burnley, Fulham krijgt het gepromoveerde Sheffield United over de vloer.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
West Ham United
38
14
10
14
60-74
-14
52
10
Crystal Palace
38
13
10
15
57-58
-1
49
11
Brighton & Hove Albion
38
12
12
14
55-62
-7
48
12
AFC Bournemouth
38
13
9
16
54-67
-13
48
13
Fulham
38
13
8
17
55-61
-6
47
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Fulham
Meer over Fulham
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.