Dolblije Gosens spreekt van 'perfecte dag' na eerste Bundesliga-goals

Reacties

Robin Gosens heeft zaterdag onder toeziend oog van bondscoach Hansi Flick zijn eerste doelpunten in de Bundesliga gemaakt. De voormalig speler van FC Dordrecht, Heracles Almelo en Vitesse sprak na de 4-1 overwinning op bezoek bij Darmstadt 98 van een perfecte dag.

Dolblije Gosens spreekt van 'perfecte dag' na eerste Bundesliga-goals
© Pro Shots
Darmstadt 98
Darmstadt 98
1 - 4
Union Berlin
Union Berlin

Gosens vierde vorige maand zijn 29ste verjaardag, maar de in Emmerich geboren vleugelverdediger maakte zijn profdebuut in Nederland voor FC Dordrecht. Negen jaar na zijn eerste optreden in de Eerste Divisie is de Duitse international via de Serie A dan eindelijk neergestreken in eigen land. Vorige week maakte de van Inter overgekomen linkspoot al zijn Bundesliga-debuut voor Union Berlin en zaterdag was het voor het eerst raak.

En ook meteen twee keer. Nadat Gosens in de vierde minuut voor de eerste keer raak had geschoten, zette hij zijn nieuwe club na een rode kaart voor ploeggenoot Brenden Aaronsson en de gelijkmaker van Marvin Mehlen in de 34ste minuut opnieuw op voorsprong tegen Darmstadt door binnen te knikken uit een vrije trap van Josip Juranovic. Uiteindelijk won Union ondanks het ondertal met 1-4, het slotakkoord was voor Danilho Doekhi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop stond Gosens dan ook blij voor de camera van Sky Deutschland. 'Ik ben gesloopt, maar wel heel erg blij. Ik kan wel spreken van een perfecte dag. Basisplaats in de Bundesliga, ondanks een man minder met 4-1 winnen en twee doelpunten van mij, ik denk dat het niet beter kan', zei de uitblinker, die niet wist dat Flick het vanaf de tribune met eigen ogen bekeek. 'Dus had ik ook geen reden om nerveus te zijn, omdat ik het niet wist.'

Het betekent in ieder geval dat Gosens nog steeds in beeld is bij de nationale ploeg, nadat hij in juni na negen maanden afwezigheid zijn rentree maakte als international. Voorlopig is hij daar niet mee bezig, hij wil zich eerst aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. 'Ik moet nog wennen aan de automatismen, maar Union is net een grote familie, dat helpt enorm. Iedereen weet wat hij moet doen in welke situatie, iedereen kan op elkaar rekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.