Gosens strijkt elf jaar na vertrek uit Duitsland neer in Bundesliga

Reacties

Robin Gosens speelt de komende seizoenen voor FC Union Berlin. De ex-speler van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo verlaat Internazionale en tekent een vierjarig contract bij de Bundesliga-club.

Gosens strijkt elf jaar na vertrek uit Duitsland neer in Bundesliga
© Pro Shots

Gosens (29) werd geboren in Duitsland, maar heeft ook Nederlandse roots. In 2012 nam Vitesse hem op in de jeugdopleiding, nadat de Arnhemmers hem over hadden genomen van VfL Rhede. Gosens verdiende in 2017 een mooie transfer naar Atalanta Bergamo en vier jaar later werd hij overgenomen door Internazionale. Met die club speelde - en verloor - hij vorig seizoen de Champions League-finale. Inter haalde overigens dinsdag al een vervanger binnen voor Gosens: de Braziliaan Carlos Augusto kwam over van Monza.

Bij Union Berlin maakt Gosens, inmiddels zestienvoudig international, dus een comeback in Duitsland. Hij wordt teamgenoot van onder anderen Danilo Doekhi en Sheraldo Becker en gaat met zijn nieuwe werkgever de Champions League in. Union Berlin werd vorig seizoen knap vierde in de Bundesliga. Op 20 augustus beginnen de hoofdstedelingen aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05.

Robin Gosens kwam op plek nummer 7 binnen van deze speciale top 25.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.