Doelpuntenmachine Haaland (19) schrijft Champions League-historie

Reacties

Erling Braut Haaland heeft woensdag geschiedenis geschreven in de Champions League. Geen enkele speler maakte zoveel goals in zijn eerste drie Champions League-duels als de negentienjarige spits van Red Bull Salzburg.

Doelpuntenmachine Haaland (19) schrijft Champions League-historie
© Pro Shots

Na de 2-3 nederlaag tegen Napoli staat de teller namelijk op zes doelpunten voor Haaland. De Noor maakte twee keer gelijk tegen de Italianen: eerst met een strak genomen strafschop, later met een knap getimede kopbal.

Niemand kan ook maar enigszins tippen aan de cijfers van Haalands eerste stappen in het miljardenbal. In 2005 en 2006 scoorde Karim Benzema namens Olympique Lyon ook in zijn eerste drie Champions League-wedstrijden, tegen Rosenborg BK, Steaua Boekarest en Dinamo Kiev. De prestatie van Haaland is knapper, omdat zijn productie het dubbele van die van Benzema bedraagt en de tegenstand groter was. Hij maakte een hattrick tegen RC Genk, maar Haaland was ook trefzeker op Anfield tegen Liverpool.

De Europese statistieken van Haaland passen in zijn superseizoen. In de Oostenrijkse competitie is hij ook enorm op dreef met veertien goals in tien wedstrijden. Overigens maakte de doelpuntenmachine afgelopen zomer tijdens het WK Onder-20 liefst negen goals in een wedstrijd, de 12-0 zege op Honduras.

Eerder schreven we onderstaand portret van Haaland:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.