Doelpunt én applaus in Bernabéu: Ødegaard doet waar Real voor vreesde

Reacties

Vijf jaar na zijn komst naar Real Madrid heeft Martin Ødegaard dan eindelijk zijn eerste goal te pakken in het Estadio Santiago Bernabéu, alleen niet voor Real Madrid. De 21-jarige Noor gaf donderdagavond zijn visitekaartje af in het shirt van Real Sociedad.

Doelpunt én applaus in Bernabéu: Ødegaard doet waar Real voor vreesde
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 4
Real Sociedad
Real Sociedad

Voor de ogen van het kritische publiek van De Koninklijke was het Ødegaard die halverwege de eerste helft de score opende in het bekerduel met zijn eigenlijke werkgever, die hem in januari 2015 op zestienjarige leeftijd naar Madrid haalde. Vier maanden later maakte de talentvolle tiener zijn debuut voor Real in de Primera División, thuis tegen Getafe. Daarna mocht hij alleen nog een keertje meedoen in een onduidend bekerpotje tegen Curtural Leonesa in november 2016.

Enkele maanden later streek Ødegaard als huurling in de Eredivisie neer bij SC Heerenveen, dat hem anderhalf jaar later moest afstaan aan Vitesse. Vooral in zijn laatste jaar in Arnhem etaleerde de linkspoot steeds vaker zijn klasse, maar het was nog niet genoeg voor een kans in de hoofdmacht van Real. De club besloot hem eerst nog twee jaar aan het werk te willen zien in La Liga en stalde hem bij Sociedad, waar hij met zes goals en acht assists nu ook laat zien dat niveau aan te kunnen.

Dat is ook Real niet ontgaan, bleek toen clubicoon Emilio Butragueño voorafgaand aan het bekerduel met Sociedad werd gevraagd naar het pikante weerzien met de Noor. 'We zijn heel tevreden over de ontwikkeling van Ødegaard. Hij is volwassen geworden, maar we hopen dat hij vandaag…' De clublegende maakte zijn zin niet af, maar het was duidelijk wat hij bedoelde. Niet veel later zag hij hoe het lijdend voorwerp doelman Alphonse Areola passeerde en stilletjes genoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Want genoten zal Ødegaard ongetwijfeld hebben na zijn primeur in Bernabéu, waar hij zo lang op had moeten wachten. En toch juichte hij niet. Nee, hij liet zijn voeten spreken. Enkele minuten na rust was een splijtende pass op Alexander Isak het volgende bewijs van zijn kwaliteiten. De treffer van de Zweedse uitblinker werd afgekeurd, maar Bernabéu had genoeg gezien. Toen Ødegaard na 64 minuten naar de zijlijn liep voor een wissel, rolde er een ovationeel applaus van de tribune.

Het was het applaus waar Ødegaard ongetwijfeld van heeft gedroomd. En het zal de leiding in Madrid aan het denken hebben gezet. De verhalen over een vervroegde terugkeer doen al de ronde, maar zelf was de Noor in aanloop naar het weerzien met Real stoïcijns. 'Ik weet daar niets van. Wat ik wel kan zeggen, is dat het plan niet is gewijzigd over dat ik hier de twee jaar vol ga maken. Ik bekijk het van dag tot dag en er is niets veranderd van hoe we tegen de toekomst aankijken.'

Middenvelders van de toekomst: Ødegaard klimt naar niveau wereldklasse
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.