Dit verdient PSV dankzij de plaatsing voor de Champions League

Reacties

Nu PSV de groepsfase van de Champions League heeft bereikt, kan ook de financiële balans worden opgemaakt. Wat verdienen de Eindhovenaren aan de deelname aan het miljardenbal?

Dit verdient PSV dankzij de plaatsing voor de Champions League
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

PSV maakt een flinke klapper dankzij de plaatsing voor de Champions League. De verschillen in prijzengeld tussen het miljardenbal en de Europa League zijn immers groot. Door mee te doen aan de groepsfase van de Champions League verdient PSV tenminste dertig miljoen euro.

Daarnaast krijgt PSV ook nog bijna de helft van het Nederlandse aandeel van de zogenoemde market pool. Naar schatting is dit een bedrag van ongeveer een miljoen. Ook met de drie thuiswedstrijden die de Eindhovenaren spelen in de groepsfase kunnen miljoenen worden verdiend door middel van kaartverkoop.

Prijzengeld

Premie Bedrag
Startpremie 15,64 miljoen euro
Clubcoëfficiënt* 14,78 miljoen euro
Overwinning 2,8 miljoen euro
Gelijkspel 0,93 miljoen euro

* Schatting

PSV bezorgt Nederland een bonus voor de UEFA-coëfficiëntenlijst nu het zich in navolging van Feyenoord heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Die punten zijn zeer welkom in de strijd met Frankrijk om de vijfde plaats. De Fransen hebben op dit moment met Paris Saint-Germain en RC Lens al wel twee CL-deelnemers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.