Dit verdiende Feyenoord met de droomcampagne

Reacties

Door het verlies in de Conference League-finale loopt Feyenoord een bedrag van 4,9 miljoen euro mis. Toch kunnen de Rotterdammers terugkijken op een in financieel opzicht geslaagde campagne.

Dit verdiende Feyenoord met de droomcampagne
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De uiterst succesvolle groepsfase bezorgde Feyenoord 7,7 miljoen euro. Daarna volgde de triomf in de knock-outfase, met het uitschakelen van Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille.

In onderstaande tabel hebben we alles op een rijtje gezet, waarbij het opvalt dat de bedragen op basis van de coëfficiëntenlijst en de market pool karig zijn in vergelijking met de inkomsten die Feyenoord verdiende in de wedstrijden zelf.

Als we bij het totaalbedrag van 13,6 miljoen euro de recette meerekenen, dan benadert Feyenoord de grens van twintig miljoen euro. Niet slecht voor een club die vorig seizoen een omzet van 61,8 miljoen euro realiseerde.

Bedrag
Startpremie €2,9 miljoen
Prestaties €9,7 miljoen
Coëfficiënten €1,0 miljoen
Market pool €0,2 miljoen*
Af: inhouding 3,1% -€0,2 miljoen**
Totaal €13,6 miljoen

** De zogenoemde inhouding van de UEFA heeft alles te maken met te hoge bedragen die zijn betaald in het seizoen 2019/20. Door de coronacrisis werden de competities stilgelegd, de UEFA besloot toentertijd om de volledige premies door te betalen. Het te veel betaalde deel werd een lening zonder rente, die de UEFA terugvordert door te korten op de premies. Het gaat om een percentage van ruim drie procent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.