'Diego Costa zou ook bij Brazilië een belangrijke speler zijn'

Barcelona-verdediger Dani Alves hoopt dat Diego Costa alsnog voor het Braziliaanse elftal kiest. De 25-jarige spits van Atlético Madrid is geboren in het Zuid-Amerikaanse land, maar kan en wil voor Spanje uitkomen.

'Diego Costa zou ook bij Brazilië een belangrijke speler zijn'

En dat zou zonde zijn, vindt Alves. 'Hij moet goed nadenken over die keuze, want als hij die eenmaal gemaakt heeft, kan hij niet meer terug. Ook bij Brazilië zou hij een belangrijke speler zijn; hij is niet voor niets topscorer van de Spaanse competitie.' Diego Costa, die al vijf jaar in Spanje speelt en derhalve ook die nationaliteit heeft, maakte dit seizoen tien treffers in acht duels, meer dan Lionel Messi (acht) en Cristiano Ronaldo (zeven).

Dit weekend miste hij tegen Celta de Vigo (2-1 winst) een penalty, maar scoorde hij ook tweemaal. Desondanks komt hij, op twee oefenwedstrijden in maart na, maar nauwelijks in beeld bij Felipe Scolari, bondscoach van de Brazilianen. Ondanks de wens om de aanvaller nog eens bij het nationale team te begroeten, heeft Alves geen contact opgenomen met Diego Costa.

'Ik wil me er niet mee bemoeien, hij weet zelf wel wat het beste voor hem is. En als hij uiteindelijk besluit om voor Spanje te spelen, moeten we dat respecteren', weet de rechtsback. In 2006 verkeerde Alves overigens in eenzelfde situatie. Als speler van Sevilla koos hij uiteindelijk voor zijn vaderland, waarvoor hij inmiddels op zeventig interlands staat, te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen