Trefzekere Diego Costa weer van grote waarde voor Atlético

Atlético Madrid heeft dinsdagavond ook in de zesde speelronde van de Spaanse competitie gewonnen. In eigen huis was de ploeg van trainer Diego Simeone oppermachtig tegen Osasuna, al bleek dat niet uit de score. In Estadio Vicente Calderón werd het 2-1.

Daarmee is Atlético in navolging van Barcelona, dat eerder deze avond met 4-1 won van Real Sociedad, de tweede club in de Primera División die nog altijd zonder puntenverlies is. Grote man aan de zijde van de Madrilenen was natuurlijk Diego Costa.

Atlético Madrid viert een treffer van Diego Costa.

De aanvaller laat het hele seizoen al zien in uitmuntende vorm te verkeren en tekende voor rust alweer zijn zesde en zevende seizoentreffer aan, evenveel als Lionel Messi. Met name de 2-0 was fraai. De 24-jarige spits torende boven alles en iedereen uit en knikte de bal snoeihard achter doelman Andrés Fernández.

Ook na de 2-0 was Atlético heer en meester. De aansluitingstreffer van Oriol Riera aan het einde van de eerste helft kwam dan ook uit het niets. Op aangeven van aanvoerder Francisco Punal rondde de aanvaller koelbloedig af. Door de aansluitingstreffer bleef het lang spannend voor Atlético Madrid, waar nieuwkomer Toby Alderweireld de hele wedstrijd op de bank zat.

Ondanks de nipte overwinning had het er voor rust alle schijn van dat het duel zou uitmonden in een ruime winstpartij voor Atlético. Echter, in de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Atlético op gelijke hoogte blijft met Barcelona. Osasuna bezet de achttiende plaats met slechts drie punten.