Atlético blijft foutloos dankzij scoringsdrift Diego Costa

Na acht wedstrijden is Atlético Madrid nog altijd zonder puntenverlies in de Primera División. In eigen huis werd Celta de Vigo met 2-1 geklopt. Diego Costa was opnieuw de uitblinker met twee treffers.

In de 25ste minuut leek de geboren Braziliaan nog een negatieve hoofdrol voor zichzelf op te eisen. Hij zag namelijk zijn slap ingeschoten strafschop gekeerd worden door Celta-doelman Yoel. Na een overtreding van David Costas had scheidsrechter Alberto Undiano een penalty toegekend.

Vlak voor rust zette Costa zijn elftal alsnog op voorsprong door een uitstekende voorzet van Felipe Luis voor open doel in te tikken, al meende ploeggenoot Diego Godín dat hij het laatste zetje gegeven had. Na ruim een uur kon er geen twijfel over bestaan dat Costa een treffer maakte. De spits van Atlético werd in de diepte weggestuurd door Gabi en schoot met links de bal onder Yoel door.

Negentien minuten voor tijd kwam het dominante Atlético plots in de problemen, toen invaller Nolito van dichtbij de 2-1 kon intikken. Na de aansluitingstreffer begon Celta een slotoffensief, maar het defensief sterke Atlético bleef eenvoudig overeind.

Daardoor is de tweede club uit Madrid na cht wedstrijden nog altijd gedeeld koploper met Barcelona. Beide elftallen zijn nog zonder puntenverlies. Opmerkelijk is ook de scoringsdrift van Diego Costa, die in acht wedstrijden al tien keer scoorde. Nooit eerder maakte hij meer dan tien treffers in een competitiejaargang. Hij heeft momenteel twee goals meer gemaakt in de Primera División dan Lionel Messi en drie meer dan Cristiano Ronaldo.