Diego Costa moet debuut voor Spanje nog even uitstellen

Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje kan tijdens de komende WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Georgië nog geen beroep doen op Diego Costa, die wel heeft gezegd open te staan voor een uitnodiging.

Diego Costa moet debuut voor Spanje nog even uitstellen

Op de website van de Spaanse voetbalbond (RFEF) staat te lezen dat de in Brazilië geboren aanvaller aan Del Bosque heeft laten weten dat hij graag voor Spanje uitkomt, maar dat nog niet alle formaliteiten zijn geregeld. Diego Costa moet zijn debuut daardoor uitstellen.

Diego Costa is dit seizoen een van de uitblinkers bij Atlético Madrid, dat nog zonder puntenverlies is in de Primera División. Ondanks de acht doelpunten in zeven duels van de 24-jarige aanvaller, die ook al twee vriendschappelijke interlands speelde namens zijn geboorteland, geeft bondscoach Felipe Scolari van Brazilië in principe de voorkeur aan anderen.

Omdat Diego Costa al ruim vijf jaar speelt in Spanje, heeft hij óók de nationaliteit van dat land aangenomen. Volgens de FIFA-richtlijnen moet Brazilië eerst officieel bevestigen dat de aanvaller niet in competitieve interlands heeft gespeeld. Als dat document binnen is, wordt Diego Costa vrijgegeven en mag hij uitkomen voor Spanje.

Del Bosque zei al in een eerder stadium graag over Diego Costa te beschikken. 'We hebben geleidelijk aan nieuwe jongens nodig, spelers die ons nieuw elan geven. En Diego Costa voetbalt goed. Hij is een van de architecten van Atlético Madrid, speelt gemotiveerd en met passie. Hij is daarnaast niet alleen een diepe spits, maar kan ook op de vleugels spelen.'

Garanties krijgt Diego Costa echter niet van Del Bosque. 'Als we hem oproepen, wil dat niet zeggen dat we verplicht zijn hem mee te nemen naar het WK', aldus de 62-jarige bondscoach van Spanje. 'We moeten daar zekerheden hebben en hij is nog onervaren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen