Di María is recordhouder: Batman zal hij echter nooit worden

Reacties

De situatie van Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League is vertroebeld na de nederlaag tegen Manchester City, zonder de inbreng van Ángel Di María waren de problemen voor de Fransen nog groter geweest. De Argentijn was weer betrokken bij een goal van PSG en is inmiddels recordhouder in Parijs.

Di María is recordhouder: Batman zal hij echter nooit worden
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 2
Manchester City
Manchester City

De bal eindigde uit zijn corner op het hoofd van Marquinhos, die PSG in de vijftiende minuut op voorsprong zette tegen Man City. Voor Di María was het alweer zijn 103de assist sinds hij in 2015 de overstap maakte van Manchester United naar PSG. Geen enkele speler kwam tot meer dan 103 assists in het shirt van PSG, Safet Susic bereikte in negen jaar ook dit aantal.

Het was weer een assist van Di María in de halve finale van de Champions League. Vorig jaar was zijn inbreng ook al gigantisch in deze fase van het elitetoernooi. Toen door de coronapandemie de tweeluiken werden geschrapt en in een rechtstreekse confrontatie de finale bereikt moest worden, stond Di María op tegen RB Leipzig. In de 3-0 overwinning leverde hij twee assists en maakte hij één goal.

Di María is weer als vanouds op stoom in het shirt van PSG, terwijl hij dit seizoen te maken kreeg met persoonlijk onheil. Tijdens de wedstrijd van PSG tegen FC Nantes werd er bij Di María ingebroken, zijn vrouw en kinderen waren op dat moment gewoon thuis. Di María werd meteen naar de kant gehaald en bijgepraat door trainer Mauricio Pochettino, waarna de Argentijn zich naar huis spoedde.

Deze nare gebeurtenis heeft dus geen invloed gehad op de prestaties van Di María. Hij wordt in de pers omschreven als de speler die nooit Batman zal zijn, maar wel de meest meedogenloze Robin is. Uiteraard doelend op Di María's rol als de perfecte aangever voor de Batmans Neymar en Kylian Mbappé. Man City-manager Pep Guardiola vatte het woensdagavond perfect samen: 'Het is niet makkelijk om te spelen tegen Neymar, Mbappé én Di María', verzuchtte de coach. Guardiola slaagde er echter prima in om de aanvalskracht van PSG te beteugelen.

Het aanvallende trio van PSG zal volgende week aan de bak moeten, want er zijn minimaal twee doelpunten nodig in Engeland om uitzicht te houden op de eindstrijd van de Champions League. Di María zal weer in de gaten gehouden moeten worden, hij maakt jacht op landgenoot Lionel Messi. De superster van Barcelona staat in totaal op 36 assists in de Champions League, slechts twee meer dan Di María. De Argentijnen staan als nummer drie en twee hoog op de assistlijst aller tijden van de Champions League, alleen Cristiano Ronaldo (46 assists) deed het beter sinds de huidige opzet van het elitetoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.