Man City knokt zich terug en bezorgt PSG een behoorlijke domper

Reacties

Manchester City heeft in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League een tik uitgedeeld aan Paris Saint-Germain. De Fransen waren lange tijd de betere ploeg, maar lieten zich desondanks foppen door de Engelsen, die zodoende uitstekende papieren hebben om de finale te bereiken. 

Man City knokt zich terug en bezorgt PSG een behoorlijke domper
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Een dag nadat Real Madrid en Chelsea hun heenwedstrijd in de halve finale hadden afgewerkt (1-1), was het de beurt aan PSG en Manchester City. Beide ploegen traden aan met flink wat grote namen. De Parijse aanval werd gevormd door Ángel Di María, Kylian Mbappé en Neymar, terwijl ook aanvoerder Marquinhos weer inzetbaar was. Bij The Citizens  stonden onder anderen Kevin De Bruyne, Phil Foden, Riyad Mahrez en Bernardo Silva in de basis, maar dat betekende dat toppers als Sergio Agüero, Raheem Sterling, Gabriel Jesus en Ferran Torres doodleuk op de bank zaten.

Op die City-bank zat ook Nathan Aké, maar bij PSG stond er wél een Nederlander in de basis. Verrassend genoeg mocht Mitchel Bakker vanaf het eerste fluitje meedoen, mede omdat Adbou Diallo (een van zijn concurrenten op linksback) pas net terug is van een blessure. 'Mitchel heeft een paar goede wedstrijden voor ons gespeeld, vooral in de kwartfinale tegen Bayern München', sprak zijn trainer Mauricio Pochettino vooraf nog. 'Hij is in vorm en we vertrouwen op hem, net zoals op alle andere spelers.' En dat terwijl de rol van de Jong Oranje-klant een tijd geleden nog uitgespeeld leek.

Met Bakker binnen de lijnen kwam PSG na een kwartier op voorsprong. Een schot van Neymar (voor wie City-manager Pep Guardiola vooraf al behoorlijk op zijn hoede was) werd nog over het doel getikt door keeper Ederson, maar vlak daarna kopte Marquinhos fraai raak uit een corner van Di María. Het was alweer zijn vijfde CL-goal sinds het begin van vorig seizoen, vier van die treffers maakte hij in de eindfase van het toernooi. Vorig seizoen scoorde hij in de kwartfinale tegen Atalanta Bergamo en in de halve finale tegen RB Leipzig, dit seizoen was hij ook in de kwartfinale-return bij Bayern München trefzeker.

Die 1-0 was terecht, want tot die tijd was PSG een stuk beter geweest dan Man City. En dat was ook ná de openingsgoal het geval. Zo kopte Leandro Paredes de bal net naast en werd een schot van nota bene Bakker geblokt door John Stones. Aan de overkant had Foden dé kans op de 1-1, maar na geknoei in de PSG-defensie werd het schot van de jongeling simpel gestopt door PSG-keeper Keylor Navas.

Plotselinge goal
Voor rust was er bepaald geen hoofdrol weggelegd voor Mbappé, maar het toptalent met de geweldige statistieken noteerde vlak ná de pauze wel bijna een assist. Na een knappe actie gaf hij hard en laag voor, maar zijn voorzet werd nét gemist door Marco Verratti. Er leek weinig aan de hand voor PSG, totdat in de 64ste minuut plotseling de gelijkmaker viel. Een indraaiende voorzet van De Bruyne werd door alles en iedereen gemist, en uiteindelijk ook door Navas, waardoor de bal pardoes in de verre hoek plofte: 1-1.

Na die goal stortte het helemaal in bij PSG. Man City begon steeds beter het ritme te vinden, al viel de 1-2 uit een standaardsituatie. De Engelsen kregen net buiten de zestien een vrije trap, De Bruyne leek 'm met rechts te gaan nemen, maar Mahrez verraste Navas. Hij trapte de bal met links dwars door opspringende muur heen, de Costa Ricaanse goalie moest zich gewonnen geven. De nekslag was de directe rode kaart voor PSG-middenvelder Idrissa Gueye, een kwartiertje voor tijd, na een smerige overtreding op de enkel van Ilkay Gündogan.

Met tien tegen elf was PSG niet meer bij machte om zich terug te knokken. Sterker nog: Foden kreeg in de absolute slotfase nog een goede kans op de 1-3, maar hij stuitte wederom op Navas. Ook een knal van De Bruyne trof in blessuretijd geen doel. Ondanks die gemiste mogelijkheden staat de ploeg van Guardiola er uitstekend voor: bij een zege, een gelijkspel of zelfs een 0-1 nederlaag in de return plaatst Man City zich volgende week voor de Champions League-finale.

Bekijk hieronder de goals van Paris Saint-Germain - Manchester City:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.