Mbappé beteugeld: nauwelijks balbezit en geen enkel schot op doel

Bij Paris Saint-Germain was woensdagavond veel hoop gevestigd op Neymar en Kylian Mbappé, maar de twee steraanvallers konden tegen Manchester City het verschil niet maken. Mbappé schoot zelfs geen enkele keer op doel. Dat is voor de jonge Fransman iets heel aparts in de Champions League.

PSG
PSG
1 - 2
Manchester City

De 22-jarige Mbappé raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen FC Metz, maar was fit genoeg om woensdag negentig minuten te kunnen spelen tegen City. De aanvaller (die in de vorige rondes nog zo had uitgeblonken tegen eerst Barcelona en vervolgens Bayern München) kwam echter nauwelijks in het stuk voor. Alleen vlak na rust toonde hij echt zijn klasse, toen hij bijna een assist op Marco Verratti leverde. De Italiaan kwam een teenlengte tekort voor een doelpunt.

Mbappé kwam tegen City maar dertig keer in balbezit. Dat was minder dan doelmannen Ederson van City (31 keer) en Navas van PSG (53 keer). Een statistiek die nog meer opvalt is dat Mbappé geen enkele doelpoging ondernam. Dat gebeurde de aanvaller nog nooit eerder in een Champions League-wedstrijd die hij van begin tot eind meedeed.

Neymar was gevaarlijker dan zijn aanvalspartner, maar ook de Braziliaan kreeg het niet voor elkaar om een doelpunt te maken. Dat betekent dat Neymar nu al in zes wedstrijden in de knock-outfase niet meer heeft weten te scoren. Coach Mauricio Pochettino hoopt dat zijn sterspelers het tijdens de return beter naar hun zin zullen hebben; PSG heeft na de 1-2 nederlaag minstens twee goals nodig om kans te blijven maken op een finaleticket.