Details lekken uit over toekomst Ronaldo: bijzondere functie na carrière

Reacties

Het lijkt erop dat Cristiano Ronaldo daadwerkelijk in Saoedi-Arabië aan de slag gaat. Spaanse bronnen melden dat de handtekening snel wordt gezet onder een zevenjarige deal met Al-Nassr én het land zelf.

Details lekken uit over toekomst Ronaldo: bijzondere functie na carrière
© Pro Shots

Marca weet de details van de deal die binnenkort beklonken wordt. Ronaldo gaat zo'n tweehonderd miljoen euro per jaar verdienen, wat klopt met de berichtgeving die eerder naar buiten kwam. Hoe de Portugees dat megabedrag gaat verdienen wijzigt in de looptijd van zijn contract.

De bijna 38-jarige aanvaller gaat nog ruim twee jaar door als voetballer, maar zal na afloop van zijn contract bij Al-Nassr ambassadeur worden van het WK-bid van Saoedi-Arabië. Het land hoopt in 2030 het WK te organiseren en is daarvoor een samenwerking aangegaan met Egypte en Griekenland.

Het contract van Ronaldo bij Manchester United werd tijdens het afgelopen WK ontbonden, waardoor hij als transfervrije speler op zoek kan naar een nieuwe club. De zoektocht van de meervoudig Ballon d'Or-winnaar verloopt niet soepel, zo concludeerde de clubleiding van Eintracht Frankfurt. 'Ik heb het gevoel dat hij bij elke club die nog actief is in de Champions League is aangeboden.' Intussen houdt Ronaldo zijn conditie op peil bij Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.