Dessers schiet in de lach: 'Sorry, maar dit is echt een penalty'

Cyriel Dessers was zaterdgavond op meerdere manier de hoofdrolspeler bij de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Heracles Almelo (1-1). De 25-jarige spits blikt terug op een enerverende avond.

In minuut 43 gaf Dessers op curieuze manier een strafschop weg aan Heerenveen. De Belg smashte de bal weg uit een hoekschop en kon er achteraf voor de camera van FOX Sports wel om lachen. 'Ik schrok, dat kun je wel zien op de beelden. Het was zó'n rare situatie, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik keek naar achter om te zien waar mijn man was en draaide me om, om de bal te zien. Ik kan het eigenlijk niet uitleggen, maar het was absoluut een terechte strafschop.'

De penalty werd gemist door Hicham Faik, waardoor Dessers goed wegkwam. Tien minuten na rust onderscheidde Dessers zich op positieve wijze. Hij profiteerde van gepruts in de Friese defensie en bleef vervolgens ijzig kalm voor de goal. 'Ik stond een beetje op een eiland vandaag, het was wachten op een kansje. Deze bal kon ik ook nog breedleggen, maar ik dacht: ik doe het gewoon zelf.'

Later had Dessers ook zelf nog een penalty kunnen krijgen, toen Warner Hahn wel erg wild zijn doel uit kwam om de bal weg te boksen en daarbij de spits torpedeerde. 'Als dit ergens anders op het veld gebeurt, is het denk ik altijd een overtreding. Ik begrijp dat een keeper binnen de vijf meter beschermd wordt, maar daarbuiten?'

Bij het terugzien van de beelden schoot Dessers uit ongeloof in de lach. 'Sorry, maar ik vind dit echt een penalty. Als je het zo ziet wordt het steeds méér een penalty. Heel vreemd dat hij niet wordt gegeven. We hebben in twintig wedstrijd nog niet één strafschop gekregen, dus ik dacht: dit is het moment! Maar het was ons niet gegund.'

Heracles-trainer Frank Wormuth was achteraf niet ontevreden: 'Ik kan zeker leven met een punt. SC Heerenveen had de overhand in de wedstrijd.' Collega Johnny Jansen was vooral trots op de progressie die zijn elftal geboekt had. 'Het is een compliment voor ons dat tegenstanders zo ver terug zakken, dat heb ik mijn spelers ook verteld.'