Dessers kent basisdebuut om van te dromen bij Nigeria

Reacties

Cyriel Dessers heeft gescoord bij zijn basisdebuut in het Nigeriaanse elftal. De 27-jarige spits van Feyenoord was trefzeker in een oefenduel met Mexico dat in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) werd gespeeld.

Dessers kent basisdebuut om van te dromen bij Nigeria
© Pro Shots
Mexico
Mexico
2 - 1
Nigeria
Nigeria

Dessers zat voor het eerst sinds oktober 2020 weer bij de selectie van Nigeria. Toen debuteerde hij met een invalbeurt tegen Tunesië. Tegen Mexico stond hij in de basis en vormde hij met Terem Moffi van het Franse FC Lorient het spitsenduo.

Met oefenwedstrijden tegen Mexico en Ecuador bereidt Nigeria zich voor op de start van de kwalificatiereeks voor het toernooi om de Afrika Cup die volgende week begint. Het land speelt dan tegen Sierra Leone (9 juni) en Mauritius (13 juni). Mexico bleek een geduchte sparringpartner. Santiago Giménez opende al vroeg de score nadat de bal via keeper Francis Uzoho weer tegen hem aankwam.

Het antwoord van Nigeria volgde in de tweede helft. Calvin Bassey gaf de bal voor vanaf de linkerkant en Dessers kopte richting doel. Keeper Rodolfo Cota ging in de fout en kreeg de bal niet onder controle, waardoor Dessers kon juichen. De bal vloog via de doelman in het doel en zo had Dessers zijn eerste goal voor Nigeria te pakken.

Helaas voor hem was het niet genoeg voor de oefenzege, want William Troost-Ekong werkte de bal twee minuten na de 1-1 in eigen doel. Een voorzet van Jesús Gallardo vloog via de voormalig speler van FC Dordrecht en FC Groningen tegen de touwen. Bij Mexico kwamen na de 2-1 onder anderen Erick Gutiérrez en Edson Álvarez binnen de lijnen. Dessers ging na 81 minuten naar de kant voor Chiamaka Madu.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd, met het doelpunt van Dessers rond 4:38:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nigeria
Meer over Nigeria
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.