Dessers eindelijk Nigeriaans international: 'Trots om een Super Eagle te zijn'

Reacties

Het had wat voeten in aarde, maar is nu eindelijk officieel: Cyriel Dessers mag zich international van Nigeria noemen. De ex-spits van onder meer NAC Breda en Heracles Almelo debuteerde dinsdagavond voor The Super Eagles en is daar bijzonder trots op.

Dessers eindelijk Nigeriaans international: 'Trots om een Super Eagle te zijn'
© Pro Shots

De interlandloopbaan van Dessers (die deze zomer overstapte van Heracles naar RC Genk) is al langere tijd onderwerp van gesprek. De aanvaller werd geboren in Tongeren en is de zoon van een Vlaamse vader en een moeder van Nigeriaanse komaf. Zodoende mocht hij voor beide landen uitkomen, maar al snel werd duidelijk dat hij voor Nigeria zou gaan kiezen. In maart van dit jaar werd hij ook voor het eerst opgeroepen voor het Afrikaanse land, maar door het coronavirus werd het tweeluik tegen Sierra Leone afgelast.

Daarna bleef het lange tijd stil, zelfs een eventuele interlandcarrière bij België kwam alsnog ter sprake, maar het doel van Dessers veranderde niet. En dat leidde tot dinsdagavond tot zijn langverwachte debuut. In het oefenduel tussen Nigeria en Tunesië (1-1) in Oostenrijk mocht hij in de 72ste minuut invallen voor Ahmed Musa (voorheen onder meer VVV-Venlo).

Daarmee is de Nigeriaanse droom van Dessers eindelijk uitgekomen. 'Ik ben trots en vereerd om een groot land als Nigeria te mogen vertegenwoordigen', zo schrijft hij op social media. 'Trots om een Super Eagle te zijn!', zo sluit hij enthousiast af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.