Deschamps spreekt voor zijn beurt en verklapt miljoenentransfer

Reacties

Mocht er nog twijfel bestaan over de transfer van Ferland Mendy van Olympique Lyon naar Real Madrid, dan heeft Didier Deschamps die weggenomen. De bondscoach van Frankrijk sprak maandagmiddag voor zijn beurt.

Deschamps spreekt voor zijn beurt en verklapt miljoenentransfer

Deschamps blikte op een persconferentie vooruit op het EK-kwalificatieduel van dinsdag met Andorra en werd daarbij ook gevraagd naar de progressie die Mendy de laatste maanden boekte. 'Hij heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt', zo erkende de bondscoach, die vervolgens een voorschot nam op de transfer. 'Twee jaar geleden speelde hij nog in de Ligue 2 met Le Havre en binnenkort speelt hij bij Real Madrid. Hij heeft veel kwaliteiten en gebruikt beide benen. Hij is continu in beweging', loofde Deschamps zijn linksback.

Het Spaanse Marca meldde deze week dat Mendy al een eerste medische test heeft ondergaan in Madrid. Als Frankrijk de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Andorra heeft gespeeld zal de 24-jarige Fransman voor de tweede keer medisch gekeurd worden. Real Madrid wil immers zeker weten dat de heupproblemen waarmee Mendy afgelopen seizoen kampte geen belemmering meer vormen.

Als de medische testen goed verlopen zal Mendy voor zo'n 48 miljoen euro de overstap maken naar Madrid en een meerjarig contract tekenen.

Spelersprofiel

F. Mendy


Geboortedatum:
8 juni 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Meulan-En-Yvelines
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.