Deschamps reageert op sponsor-rel rond Mbappé: 'Hij doet wat hij moet doen'

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps denkt niet dat de onenigheid tussen Kylian Mbappé en de Franse voetbalbond (FFF) over zijn portretrechten invloed zal hebben op de prestaties van de 23-jarige steraanvaller.

Deschamps reageert op sponsor-rel rond Mbappé: 'Hij doet wat hij moet doen'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 1
Ivoorkust
Ivoorkust

Mbappé weigerde dinsdag deel te nemen aan een evenement met de sponsors van de Franse nationale ploeg. Volgens zijn management had die weigering niets te maken met een vorm van rebellie, maar is er onenigheid met de Franse bond over de overeenkomst die de wereldkampioen in 2017 net als elke international moest tekenen voor zijn eerste interland. Volgens die collectieve afspraak krijgt elke speler 25.000 euro per wedstrijd in ruil voor het vervullen van verplichtingen met de vaste sponsoren van de bond.

Het management van Mappé vindt dat over die voorwaarden opnieuw moet worden onderhandeld. Voorzitter Noël Le Graët wil er geen groot drama van maken en kondigde aan in gesprek te gaan met de topschutter van Paris Saint-Germain, maar het was donderdag desondanks een heet hangijzer tijdens de persconferentie van Deschamps. 'Ik ken de ins en outs niet van deze kwestie. De voorzitter zal het in alle rust afhandelen met de speler. Mapppé deed wat hij vond dat hij moest doen, zoals altijd met zijn volle verstand.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Deschamps denkt dan ook niet dat het een negatief effect heeft op de prestaties van Mbappé. 'En er is ook geen negatief effect op de spelersgroep', vulde aanvoerder Hugo Lloris aan. 'Portretrechten zijn een complex onderdeel van het voetbal, zeker als ze collectief zijn. Ik twijfel er niet aan dat de bond en het management van Kylian een oplossing zullen vinden. Zijn imago is nu zo belangrijk geworden dat je dat ter discussie kunt stellen. De bond moet met een oplossing komen. Het belangrijkste is dat het team niet uit balans wordt gebracht. Dat is niet het geval.'

Twijfelgeval
Overigens is het twijfelachtig of Mbappé vrijdag kan meedoen in het vriendschappelijke duel met Ivoorkust. De 53-voudig international kampt met een keel-neus-oor-infectie. 'Dat is de term die ik mag gebruiken. Morgen zullen we met de medische staf bekijken hoe hij zich voelt', zei Deschamps. N'Golo Kanté zal er sowieso niet bij zijn. De middenvelder van Chelsea heeft het trainingskamp van de Franse nationale ploeg verlaten wegens privéomstandigheden. Olivier Giroud, opgeroepen als vervanger van Karim Benzema, krijgt sowieso wel speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.