Salarissen Ligue 1: dit verdienen Messi, Mbappé, Neymar en Wijnaldum

Reacties

Georginio Wijnaldum behoort tot de tien best betaalde spelers van de Ligue 1. Dat blijkt uit een onderzoek van L'Équipe. Neymar en Lionel Messi zijn de absolute grootverdieners dankzij hun megasalarissen bij Paris Saint-Germain.

Salarissen Ligue 1: dit verdienen Messi, Mbappé, Neymar en Wijnaldum
© Pro Shots

Zoals verwacht domineert PSG de lijst met salarissen in de Ligue 1. De eerste veertien plaatsen worden allemaal bezet door spelers van de Parijse grootmacht. Neymar spant de kroon met een bruto maandsalaris van ruim vier miljoen euro, gevolgd door Lionel Messi (ruim 3,3 miljoen) en Kylian Mbappé (2,2 miljoen). De positie van Mbappé is saillant, gezien zijn naderende transfervrije vertrek. Pogingen van PSG om de Franse steraanvaller te verleiden met een megasalaris lopen vooralsnog op niets uit. Real Madrid is dicht bij het vastleggen van Mbappé.

In de schaduw van de drie supersterren strijkt ook de rest van de PSG-selectie riante salarissen op, blijkt uit het overzicht van L'Équipe. Achttien van de twintig best betaalde spelers in de Ligue 1 staan op de loonlijst in het Parc des Princes. Wijnaldum hoort daar ook bij. De Oranje-international kwam afgelopen zomer transfervrij over van Liverpool en verdient ruim negen ton per maand, evenveel als Europees kampioen Gianluigi Donnarumma en bijvoorbeeld meer dan Sergio Ramos. Spelers als Marquinhos en Marco Verratti verdienen nog iets meer dan Wijnaldum.

Milik & Boateng
Op de vijftiende plaats is AS Monaco-topschutter Wissam Ben Yedder met een geschat maandsalaris van 650 duizend euro de eerste speler op de salarislijst die niet voor PSG speelt. Arek Milik (ex-Ajax) is na aanvaller Cedric Bakambu de best betaalde speler bij Olympique Marseille (vier ton per maand) en staat op de 25ste plek. Een plek lager staan Tanguy Ndombélé en Jérôme Boateng, de grootverdieners bij het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz. De Franse middenvelder en Duitse wereldkampioen strijken maandelijks zo'n 350 duizend euro op.

Tekenend voor de suprematie van PSG is dat trainer Mauricio Pochettino verreweg de best betaalde trainer is in de Ligue 1. De Argentijnse coach verdient naar schatting 1,1 miljoen euro per maand, waarmee hij bij Europese top hoort. Het is drie keer zoveel als de nummers twee op de Franse salarislijst: Jorge Sampaoli (Olympique Marseille) en Christophe Galtier (OGC Nice), die maandelijks allebei zo'n 330 duizend euro krijgen. Bosz is de nummer vier met een maandinkomen van 250 duizend euro bij Lyon, nog altijd een ton meer dan collega's Philippe Clément (AS Monaco) en Bruno Genesio (Stade Rennais) verdienen.

bruto maandalarissen in ligue 1 volgens l'équipe

© L'Équipe
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.