Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain

Reacties

Georginio Wijnaldum verdedigt de komende drie jaar de clubkleuren van Paris Saint-Germain. De Nederlandse international, momenteel in voorbereiding op het EK met Oranje, leek deze zomer lang op weg naar Barcelona, maar gaat nu officieel verder in Frankrijk.

Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain
© Pro Shots

Barcelona had veel interesse om Wijnaldum (30) transfervrij van Liverpool over te nemen, maar PSG kaapte de deal, zoals VI eerder al meldde. De ex-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United wordt de derde Nederlander in de selectie van PSG, na Mitchel Bakker en Xavi Simons. Hij heeft voor drie seizoenen getekend. 

De laatste vijf jaar speelde Wijnaldum voor Liverpool. Met die club kroonde de Oranje-international zich tot winnaar van de Champions League (2019), Premier League (2020). Ook won hij het WK voor clubs en de UEFA Super Cup. In totaal kwam hij tot 217 wedstrijden in de Premier League.

In Parijs gaat Wijnaldum samenwerken met trainer Mauricio Pochettino, die begin dit jaar Thomas Tuchel opvolgde. Pochettino probeerde in de zomer van 2016 Wijnaldum al naar Tottenham Hotspur te halen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.