Deschamps maakt selectie bekend voor wedstrijden tegen Oranje en Schotland

Reacties

Oranje-bondscoach Ronald Koeman is donderdag iets wijzer geworden over welke Franse spelers er over acht dagen tegen zijn ploeg kunnen spelen. Bondscoach Didier Deschamps heeft de helse taak weer volbracht om 23 spelers te selecteren uit zijn gigantische arsenaal topspelers.

Deschamps maakt selectie bekend voor wedstrijden tegen Oranje en Schotland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Veel grote verrassingen vallen niet te noteren. Vleugelverdediger Jonathan Clauss, die twee weken terug nog tegen Ajax speelde, is na een periode van afwezigheid weer bij de groep gehaald. Hetzelfde geldt voor Ibrahima Konaté, de verdediger van Liverpool. Voor de rest spreken de namen redelijk voor zich.

Veel ogen zullen gericht zijn op Kylian Mbappé, die de laatste weken niet in z'n beste doen is. Deschamps zegt zich geen zorgen te maken. 'Ik maak me niet druk om Kylian. Hij zal zelf ook niet tevreden zijn, want ook als hij het wel goed doet wil hij het beter doen. Maar hij heeft met al zijn capaciteiten een grote invloed op ons.'

Het lijdt geen twijfel dat de aanvaller van Paris Saint-Germain één van de elf Franse spelers zal zijn die op 13 oktober in Amsterdam aan de aftrap staat voor een belangrijk duel in het kader van kwalificatie voor het EK in Duitsland volgende zomer. Vier dagen later spelen Les Bleus in Lille een oefenwedstrijd tegen Schotland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.