Derby tussen Willem II en NAC definitief gestaakt

Reacties

De wedstrijd tussen Willem II en NAC Breda is zondag gestaakt. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie werd in de eerste helft al eens stilgelegd. Toen NAC na de rust op 0-3 kwam, ging het opnieuw mis en was het klaar.

Derby tussen Willem II en NAC definitief gestaakt
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 4
NAC Breda
NAC Breda

Zowel Willem II als NAC was niet geweldig aan het seizoen begonnen. De Tilburgers pakten vijf punten in de eerste drie duels en NAC eentje minder. Toch was het de club uit Breda die overtuigend begon in het Koning Willem II Stadion. De eerste de beste kans was raak voor NAC. Sigurd Haugen had alle ruimte en schoot tegen de paal, waarna Patriot Sejdiu uit de rebound de 0-1 maakte. NAC kreeg daarna kansen om de voorsprong uit te breiden, maar liet dat aanvankelijk na.

De tweede Bredase treffer volgde halverwege de eerste helft alsnog. Het recept was ongeveer hetzelfde als bij de 0-1. Nu was het Sejdiu die vanaf de rechterkant het strafschopgebied betrad en de paal raakte, waarna Haugen uit de rebound binnentikte. De wedstrijd werd daarna echter stilgelegd door scheidsrechter Edwin van de Graaf. Na de 0-2 belandde er namelijk een beker op het veld.

Na een korte afkoelingsperiode ging het duel in Tilburg verder. Voor Willem II werd de middag niet meer veel beter. De thuisploeg had wel vaker de bal dan NAC, maar stichtte weinig gevaar. Kort na de rust, die door het stilleggen langer op zich liet wachten, dienden de bezoekers de genadeklap toe. Na een kort genomen hoekschop slingerde Janosek de bal richting doel en kopte Jan van den Bergh raak. Doordat er daarna vuurwerk op het veld terechtkwam, legde Van de Graaf het duel opnieuw stil.

Na het besluit van Van de Graaf was het lang onduidelijk of de wedstrijd nog een vervolg zou krijgen. Beide clubs spraken hiervoor met de lokale driehoek van Tilburg. Het duurde ruim twintig minuten voordat er duidelijkheid volgde. Uiteindelijk werd besloten om het duel niet uit te spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.