Dembélé weer redder in nood voor Barcelona: 'We moeten hem helpen'

Barcelona ontsnapte zaterdagavond aan een nederlaag tegen Atlético Madrid en opnieuw was uitgerekend Ousmane Dembélé de redder in nood voor de Spaanse kampioen. Coach Ernesto Valverde weet dat de veelbesproken aanvaller een ruwe diamant is.

Dembélé wordt al wekenlang bekritiseerd vanwege zijn naar verluidt niet erg professionele instelling. Zo sloeg de Fransman eerder deze maand zonder opgave van reden een training over; pas later gaf hij aan dat hij ziek was. Dembélé werd vervolgens buiten de selectie gelaten voor het duel met Real Betis en maakte zich niet populair bij de aanhang door pas minuten na de aftrap van die wedstrijd op de tribune plaats te nemen.

Dembélé, die volgens geruchten in de Spaanse media ook nog eens met een gameverslaving zou kampen, begon tegen Atlético op de bank. Hij kwam tien minuten voor tijd (bij een 0-1 achterstand) als invaller binnen de lijnen en schoot kort voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen. Daarmee bewees Dembélé opnieuw zijn waarde voor koploper Barcelona.

Valverde was na afloop van het gelijkspel met Atlético lovend over zijn pupil. 'Hij is beslissend in de wedstrijden die hij speelt en maakt belangrijke doelpunten', zei de coach van Barcelona. 'Dembélé heeft kwaliteiten die niemand anders in onze selectie heeft: hij heeft zelfvertrouwen, kan een tegenstander passeren, is tweebenig… we moeten hem helpen om alles uit zijn talent te halen.'

'Er is in de afgelopen periode veel over hem gesproken, maar wij hopen gewoon dat hij ons nog veel meer moois kan brengen', vervolgde Valverde. 'Of hij meer minuten zal maken ligt alleen aan hem, aan wat hij laat zien op de trainingen en in de wedstrijden. We verwachten nog veel meer van hem, want hij is echt een ongelooflijk getalenteerde speler.'