Veelbesproken Dembélé houdt Barça aan kop na worsteling met Atlético

Reacties

De Spaanse kraker tussen koploper Barcelona en nummer twee Atlético Madrid was zaterdagavond een waar tactisch gevecht, dat uiteindelijk geen winnaar opleverde. Zo behield Barcelona de koppositie.

Veelbesproken Dembélé houdt Barça aan kop na worsteling met Atlético
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Atlético Madrid begon op papier nog best aanvallend met spelers als Diego Costa, Antoine Griezmann, Saúl en Thomas Lemar. In de praktijk bleek al snel dat trainer Diego Simeone zijn spelers toch vooral opdracht gegeven had om Barcelona het voetballen onmogelijk te maken.

Ernesto Valverde, trainer van Barcelona, had daar al op ingespeeld door net als Atlético 4-4-2 te spelen en zo het middenveld, dat normaal uit drie spelers bestaat bij de Catalanen, te versterken. Het zorgde voor een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Dat er voor het eerst dit seizoen geen enkele keer op doel werd geschoten in de eerste helft van een La Liga-wedstrijd, vertelde het verhaal van de wedstrijd in het Wanda Metropolitano.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet in de tweede helft. Atlético trok zich massaal terug op eigen helft en loerde op de counter. Uit zo'n sporadische counter ontstond ook een kans, maar Griezmann slaagde er uiteindelijk niet in om Diego Costa te bereiken. Barcelona zette daar ruim zeventig procent balbezit, maar geen enkele kans tegenover. In de 78ste minuut bereikte de frustratie van Barça een hoogtepunt.

De prachtige sfeeractie in het Wanda Metropolitano voorafgaand aan de wedstrijd Atlético Madrid - Barcelona.
De prachtige sfeeractie in het Wanda Metropolitano voorafgaand aan de wedstrijd Atlético Madrid - Barcelona.

Het was namelijk Atlético Madrid dat op voorsprong kwam. Uit een strakke hoekschop van Griezmann was het Diego Costa die bij de tweede paal de 1-0 tegen de touwen kopte. Daarmee leek de overwinning binnen voor de manschappen van Simeone, maar in de extra tijd stelde Barcelona toch nog een punt veilig.

Uitgerekend invaller Ousmane Dembélé schoof de 1-1 binnen. De Fransman wordt al weken bekritiseerd vanwege zijn naar verluidt niet erg professionele instelling. Tegen Atlético begon Dembélé op de bank omdat Valverde koos voor middenvelder Arturo Vidal, maar tien minuten na zijn entree bewees de dribbelaar zijn waarde door de gelijkmaker binnen te schieten.

Zo is niet Atlético, maar Barcelona koploper in Spanje. Dat de Catalanen niet gewonnen hebben betekent wel dat Sevilla zondag alleen aan kop kan komen wanneer er wordt gewonnen van Real Valladolid (16.15 uur).

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.