Degradatieclash gevallen Spaanse grootmachten in balans

Het competitieduel tussen de voormalige Spaanse grootmachten Deportivo La Coruña en Valencia heeft geen winnaar opgeleverd. Ryan Babel kon als invaller het verschil niet maken: 1-1.

Deportivo La Coruña en Valencia kroonden zich deze eeuw nog tot kampioen van Spanje en gooiden ook hoge ogen in de Champions League, maar dit seizoen strijden de gevallen topclubs tegen degradatie uit de Primera División.

Voorafgaand aan de wedstrijd bezette Depor de achttiende plaats, terwijl Valencia met één punt meer twee plekken hoger terug te vinden was. Beide clubs konden een overwinning dus uitstekend gebruiken. Er kwam echter geen winnaar in Riazor.

De thuisclub kwam op slag van rust nog wel op voorsprong via Emre Çolak. De aanvallende middenvelder kopte na een uitstekende loopactie binnen op aangeven van Juanfran. Elf minuten na rust kwam Valencia op gelijke hoogte. Rodrigo (foto) tikte van dichtbij een voorzet van Nani in het lege doel.

Door het gelijkspel blijven de gevallen grootmachten in de gevarenzone, maar zij staan beide boven de rode streep. Deportivo La Coruña heeft nu negen punten uit tien duels en staat daarmee zeventiende. Valencia bezet de veertiende plaats.