Eibar maakte einde aan superreeks Villarreal

Villarreal is op bezoek bij Eibar zijn ongeslagen status in de Primera División kwijtgeraakt. Pedro León (foto) velde het vonnis over de ploeg van trainer Fran Escribá: 2-1.

Spectaculair is het allemaal niet dit seizoen bij Villarreal, maar de prestaties waren tot zondagmiddag uitstekend. Voorafgaand aan de tiende speelronde stond El Submarino Amarillo vierde met slechts twee punten achterstand op koploper Real Madrid. Daarbij incasseerde het slechts vijf treffers, waardoor Villarreal over de beste defensie in Spanje beschikte.

Tien minuten voor het einde van het uitduel met Eibar leek Villarreal zijn ijzersterke reeks te vervolgen. Vier minuten voor rust waren de bezoekers door een benutte strafschop van Bruno namelijk op voorsprong gekomen. Maar in de tachtigste minuut kwam Eibar op gelijke hoogte via Iván Ramis, die de bal op de borst aannam en koel afmaakte.

Daar bleef het niet bij, want in de 87ste minuut zorgde de volledig vrijstaande Pedro León voor 2-1. En daarmee kwam er een einde aan de ongeslagen status van Villarreal, dat met negentien punten uit tien duels de vijfde plaats bezet in de Primera División. Eibar heeft vier punten minder en staat knap zevende.