Carrasco leidt tiental Atlético naar overwinning op Málaga

Atlético Madrid heeft zaterdagavond gewonnen van Málaga: 4-2. De bezoekers brachten tot twee keer toe de spanning terug, maar dankzij treffers van Yannick Carrasco en Kévin Gameiro pakten de Madrilenen de volle buit.

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken in Estadio Vicente Calderón. Carrasco (foto) opende na een individuele actie de score. De Belg is de afgelopen weken in vorm bij Atlético. Twee weken geleden droeg hij met een hattrick bij aan de 7-1 thuiszege op Granada. Een kwartier later viel op simpele wijze de 2-0. Málaga had alle moeite om een voorzet weg te werken, waardoor de bal terechtkwam bij Kévin Gameiro. De Fransman schoot hard binnen. Sandro Ramírez bracht daarna de spanning terug door met een hoge vrije trap doelman Jan Oblak te verrassen.

Atlético liet het er niet bij zitten en bracht de marge nog voor rust weer op twee. Na knullig verdedigen, pikte Gameiro de bal op en mikte raak. Na rust kwam de ploeg van trainer Diego Simeone met tien man te staan. Stefan Savic kreeg zijn tweede gele kaart door al vallend tegenstander Chory Castro neer te halen.

Málaga zorgde vervolgens weer voor de aansluitingstreffer via Ignacio Camacho, die na een korte corner door de benen van Oblak kopte. Uiteindelijk werd de wedstrijd pas in de slotfase beslist. Carrasco schoot met zijn tweede treffer van de avond de hoop van Málaga aan flarden. In de laatste officiële minuut ontving Castro nog zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Door de zege komt Atlético op gelijke hoogte met Sevilla, dat vorige week nog met 1-0 won van de Madrilenen. Beide clubs hebben 21 punten, drie minder dan koploper Real Madrid. Barcelona en Villarreal kunnen Atlético dit weekeinde nog inhalen bij winst. Real won eerder op de zaterdag van Deportivo Alavés (1-2), terwijl Sevilla punten liet liggen bij Sporting Gijón (1-1).