'Fenomenale' Carrasco maakt Simeone blij en verlengt

Reacties

Yannick Carrasco heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe zesjarige verbintenis bij Atlético Madrid. De 23-jarige Belgisch international verkeert in de vorm van zijn leven en wordt daarvoor beloond door zijn club met een contract tot 2022.

'Fenomenale' Carrasco maakt Simeone blij en verlengt

Carrasco verliet in 2010 op zestienjarige leeftijd de jeugdopleiding van RC Genk om naar AS Monaco te vertrekken. Na vijf jaar in dienst van de Monegasken vertrok hij in de zomer van 2015 naar Madrid. In zijn eerste seizoen kon hij lang niet altijd rekenen op een basisplaats bij de ploeg van trainer Diego Simeone, maar dit seizoen is hij niet meer weg te denken uit de formatie, die koploper van La Liga is.

Met name de laatste weken heeft Carrasco het op zijn heupen. In zijn laatste vier duels in alle competities was hij goed voor vijf doelpunten en twee assists. Zijn treffers in de Champions League tegen Bayern München (1-0) en FK Rostov (0-1) leverden Atlético tweemaal de overwinning op.

Tussendoor maakte hij een hattrick in het met 7-1 gewonnen duel met Granada. Na zijn derde doelpunt sprong hij in de armen van Simeone, die een betere speler van hem maakte. 'Ik ben erg blij voor hem', zei de trainer achteraf. 'Hij is een complete speler met geweldige potentie, hij wil beter worden en luistert goed. Het is hard werken om zo goed te worden. Hij moet zo doorgaan en meer schieten, want hij heeft een fenomenale traptechniek.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.