Degelijk Arsenal vervolgt reeks en meldt zich in Engelse top

Reacties

Na een moeizame start heeft Arsenal zo langzamerhand de goede vorm in de Premier League te pakken. Zondag werd promovendus Brighton Hove & Albion met gemak verslagen: 2-0.

Degelijk Arsenal vervolgt reeks en meldt zich in Engelse top

Arsène Wenger begon het duel op eigen veld met Alexandre Lacazette in de spits en Alexis Sánchez in de rug van de centrumaanvaller. De twee hadden nog niet veel samengespeeld in de voorgaande weken.

Monreal
Al in de beginfase had de Franse spits bijna zijn goal te pakken, maar zijn volley spatte uiteen op de paal. Het maakte de bedoelingen van Arsenal in ieder geval wel duidelijk. Na een kwartier was het wel raak, al was het niet een van de verwachte doelpuntenmakers die mocht juichen. Na een van de lijn gekeerde inzet van Shkodran Mustafi en een geblokt schot van Héctor Bellerín, schoot een andere verdediger raak: Nacho Monreal. Voor de Spanjaard was het zijn eerste Premier League-goal sinds 16 maart 2013, oftewel sinds 1660 dagen.

Brighton liet zich door de matige start niet uit het veld slaan. Even schrok het thuispubliek toen Solly March de bal snoeihard tegen de paal aan schoot en Shane Duffy de rebound voor open doel miste. Voor rust had vervolgens Aaron Ramsey het vizier bij een razendsnelle Arsenal-counter niet op scherp, waardoor het bij rust 1-0 was.

Tien minuten in het tweede bedrijf viel de beslissing. Met een inventief hakje bood Sánchez Alex Iwobi een fraai kans, al was de afronding met een streep in de verre bovenhoek al even fraai (zie video). In het vervolg ging vooral Sánchez op zoek naar een goal, maar waren de kansen niet meer besteed aan Arsenal.

De fraaie 2-0 van Arsenal

Brighton kon de eretreffer ondanks wat kansen niet meer op het scorebord krijgen, waardoor de formatie van Wenger in defensieve zin bouwt aan een fraaie reeks. De laatste tegengoal dateert immers van de 4-0 afstraffing tegen Liverpool in de derde speelronde. Sindsdien werd er 373 minuten geen goal meer toegestaan in competitieverband, waardoor Brighton net als Bournemouth (3-0), Chelsea (0-0) en West Bromwich Albion (2-0) de muur van The Gunners – die in de vertrouwde 3-5-2-variant voor de dag kwamen – niet kon slechten.

Pröpper
Door de zege heeft Arsenal nu dertien punten, evenveel als nummer vier Chelsea. De Manchester-koplopers hebben zes punten meer en Spurs verzamelde een punt meer. Brighton bungelt met zeven punten onderaan de middenmoot. Bij de bezoekers speelde de voor het Nederlands elftal geselecteerde Davy Pröpper negentig minuten mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.