Defensieve zorgen Bayern weergegeven in unieke stat onder Nagelsmann

Reacties

Bayern München boekte zaterdagmiddag maar weer eens een overwinning in de Bundesliga, maar voor de tweede keer in de laatste vier competitieduels kreeg de recordkampioen van Duitsland drie doelpunten tegen. Tegenstander FC Augsburg kreeg in de Allianz Arena dusdanig goede kansen, dat het uitmondde in een negatief record onder trainer Julian Nagelsmann.

Defensieve zorgen Bayern weergegeven in unieke stat onder Nagelsmann
© Pro Shots

Bayern kwam in het thuisduel al in de derde minuut op een achterstand, maar stond bij rust alweer op een 4-1 voorsprong. In de tweede helft werden er echter nog twee doelpunten weggegeven. In totaal voetbalde FC Augsburg een Expected Goals-waarde van 2,4 bij elkaar. Sinds Nagelsmann in de zomer van 2021 werd aangesteld, kwam een tegenstander niet eerder tot dat aantal in de Allianz Arena.

Tekst gaat verder onder tweet

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zal Nagelsmann aan het denken zetten over zijn defensie, met Matthijs de Ligt veelal als basisspeler. 'Ik ben blij met het resultaat, we hebben onze plicht gedaan. Aanvallend was het erg goed, maar op defensief gebied niet. Drie doelpunten tegen is gewoon te veel', concludeerde de coach na de wedstrijd. Het ironische is dan wel weer dat vier van de vijf goals tegen FC Augsburg gemaakt werden door verdedigers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.