Debuut Simons blijft achterwege bij zeldzaam verlies gehavend PSG

Reacties

Paris Saint-Germain is het nieuwe seizoen begonnen met een zeldzame nederlaag. Een keepersblunder kwam de uitgeklede Parijse formatie duur te staan bij Lens.

Debuut Simons blijft achterwege bij zeldzaam verlies gehavend PSG
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 0
PSG
PSG

PSG mocht vanwege de inspanningen in de apotheose van de Champions League later aan het seizoen beginnen. Maar voor de regerend kampioen stapelden in de aanloop naar het duel met Lens de problemen zich op. Na hun positieve coronatesten waren Neymar, Kylian Mbappé, Keylor Navas, Mauro Icardi, Ángel Di María, Leandro Paredes en Marquinhos niet inzetbaar.

Deze absentielijst bood wel een kans voor de jeugd om zich te laten gelden. Zo had trainer Thomas Tuchel in de aanvalslinie een plaats toebedeeld aan Kays Ruiz-Atil (18) en Arnaud Kalimuendo Muinga (18), terwijl Xavi Simons (17) net als Mitchell Bakker op de bank mocht plaatsnemen.

Het jeugdige PSG kwam na bijna een uur op achterstand. Martin Bulka mocht zich de Lens-treffer van Ignatius Ganogo persoonlijk aanrekenen. De twintigjarige Poolse goalie, die in augustus 2019 debuteerde in de Parijse hoofdmacht, speelde de bal pardoes in de voeten van de Lens-aanvaller; 1-0.

PSG, dat in de Ligue 1 in november 2019 voor het laatst verloor, was niet bij machte de achterstand ongedaan te maken. Dat moest ook Simons vanaf de zijkant constateren, want hij kwam in tegenstelling tot Bakker in de slotfase niet meer binnen de lijnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.