Primeur voor Simons: PSG-debuut lonkt voor Nederlands toptalent

Reacties

Xavi Simons is bij Paris Saint-Germain voor het eerst in de wedstrijdselectie opgenomen voor een wedstrijd in de Ligue 1. De zeventienjarige Nederlander kan donderdagavond tegen Lens debuteren.

Primeur voor Simons: PSG-debuut lonkt voor Nederlands toptalent
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 0
PSG
PSG

Behalve Simons zit ook Mitchel Bakker in de twintigkoppige selectie van de Franse kampioen. De verdediger, die dinsdag nog speelde met Jong Oranje, kwam vorig seizoen al tot vijf optredens bij PSG en maakt serieus deel uit van de plannen van Thomas Tuchel. Voor de Duitse coach zijn de problemen nu groot.

Door toedoen van het coronavirus mist PSG tegen Lens liefst zeven spelers. Maandag werd bekend dat ook Kylian Mbappé positief getest is op het coronavirus. Hij was zo na Neymar, Mauro Icardi, Ángel Di María, Leandro Paredes, Keylor Navas en Marquinhos al de zevende speler die besmet is geraakt. Het zevental ontbreekt ook bij de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen.

De personele problemen bieden wel een kans voor Simons. De international van Oranje Onder-17 vertrok in de zomer van 2019 van Barcelona naar PSG en krijgt mogelijk eerder dan verwacht een serieuze kans. Simons moet zich richten op de plekken op het middenveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.