Xavi Simons maakt officieus debuut voor Paris Saint-Germain

Xavi Simons heeft woensdagavond in het oefenduel met Sochaux zijn debuut in het eerste elftal van Paris Saint-Germain gemaakt. De jonge middenvelder deed als invaller twintig minuten mee.

De zeventienjarige Simons werd jarenlang getipt als 'de next big thing' voor het middenveld van Barcelona, maar maakte vorig jaar de overstap naar Paris Saint-Germain. Daar speelde hij zijn wedstrijden tot dusver bij het team Onder-19; hij trainde wel al een paar keer mee bij het vlaggenschip. Voor de oefenwedstrijd tegen Sochaux, die om 19.00 uur begint, haalde Thomas Tuchel de jongeling voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal.

In het oefenpotje in aanloop naar het restant van het Champions League-seizoen ontbraken veel grote namen. Ángel Di María, Mauro Icardi, Neymar, Thiago Silva en Marco Verratti zijn er allemaal niet bij. Dat geldt ook voor Kylian Mbappé, die met een enkelblessure kampt en een race tegen de klok voert om op tijd fit te raken voor de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo in de kwartfinale van de Champions League.

Mitchel Bakker was er wel bij, maar begon net als Simons op de bank. Beide Nederlanders kwamen in de tweede helft binnen de lijnen. De eindstand (1-0) stond toen al op het scorebord: Eric Maxim Choupo-Moting was de maker van de enige goal. Leandro Paredes miste bij de 1-0 voorsprong nog een penalty.