Grote zorgen bij PSG: 'Belangrijk dat mensen niet teveel van ons verwachten'

Reacties

Achttien dagen na de verloren Champions League-finale gaat voor Paris Saint-Germain donderdag het nieuwe seizoen in de Ligue 1 van start. Coach Thomas Tuchel moet vanwege coronazorgen in zijn selectie behoorlijk puzzelen en hoopt dat de fans en media daar rekening mee zullen houden.

Grote zorgen bij PSG: 'Belangrijk dat mensen niet teveel van ons verwachten'
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 0
PSG
PSG

PSG mist voor de inhaalwedstrijd tegen RC Lens zeven belangrijke spelers, onder wie Neymar en Kylian Mbappé. Net als ploeggenoten Keylor Navas, Mauro Icardi, Ángel Di María, Leandro Paredes en Marquinhos werden zij positief getest op het coronavirus. Het zevental zit in quarantaine en kan donderdag dan ook niet meedoen tijdens de uitwedstrijd tegen Lens.

'Het zal heel zwaar gaan worden', verzuchtte Tuchel tijdens zijn persconferentie. 'Het is belangrijk dat we deze wedstrijd heel serieus nemen, maar ook dat de mensen niet teveel van ons verwachten.' Tuchel gaf aan dat het goed mogelijk is dat hij enkele spelers uit Paris Saint-Germain Onder-19 bij zijn groep zal halen, om zo tot een fatsoenlijke wedstrijdselectie te kunnen komen.

Zondag, drie dagen na de wedstrijd tegen Lens, moet PSG alweer aan de bak. Dan komt rivaal Olympique Marseille naar het Parc des Princes. Tuchel is niet optimistisch dat zijn besmette sterren er dan weer bij kunnen zijn. 'Misschien kunnen er een paar vrijdag of zaterdag terugkeren, we zullen zien. Het belangrijkste is dat we heel, heel verantwoordelijk en voorzichtig zijn', aldus de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.